Portall – In the absence of light

Portall – In the absence of light
Eigen beheer, 2005

Als inwoner van de randstad heb ik vaak de neiging alles wat niet uit de randstad komt voor minder aan te zien. Dat is een lokaal gebruik dat door velen hier wordt gedeeld. Dit natuurinstinct wordt ernstig gekrenkt door bandjes als Portall. Dit soort bandjes leven niet in boomhutten en ze oefenen niet onder hunebedden. In plaats daarvan rossen ze de meeste bandjes eruit. Zo werden ze onlangs nog 2e tijdens de metal bash.

Portall speelt goede bak death metal, geen overdreven melodische prut. De muziek is niet al te snel, enkele tempowisselingen daar gelaten, en een beetje log. Het geheel lijkt dan ook aardig op Obituary en de oude Sepultura. Dat geldt zeker voor het gitaargeluid. Helaas heeft de band geen John Tardy achter de microfoon zitten, maar hun zanger heeft zeker een fijne stem. Op In the absence of light staat een vijftal nummers, en dat is gezien de lekkere partij metal die Portall speelt veels te weinig.

aan de productie zit een rauw randje en dat doet de muziek goed. Er valt ook helemaal niks aan te merken aan dit schijfje, laat de opvolger hiervan maar snel komen.

Tracklist:

  1. Unholy Man
  2. Chosen Path
  3. I Prevail
  4. Command And Obey
  5. Overdriven

Line-up:

  • Rutger Wildeman – Gitaar en zang
  • Peter Haverkamp – Gitaar
  • Jeffrey Wennekes – Basgitaar
  • Jeroen v/d Kamp – Drums

Links: