Polter – Demo

Jazeker, er worden nog demo’s gemaakt in Leeuwaerden. Joepie jochee! Polter zou je nog niet mogen kennen. De band is opgericht in 2015 en speelt op Kerstavond voor het eerst in het openbaar. Voor je daar heen gaat, toch even een waarschuwing.

Deze industrial metal kampt met een gigantisch kwaliteitsprobleem. Zowel compositorisch als technisch. Nasale synths klinken als doedelzakken en tokkelen volkomen futloze melodieën en kartonnen achtergronden uit het klavier. De sequencers ioniseren er ietwat pragmatisch doorheen en schieten vooral tekort wanneer de andere instrumenten de snaren even stilhouden.

Pas echt lamentabel is het gitaarwerk. Bedroevend is het, hoe ze er slechts hier en daar een klemtoon uitpikken. Eén klemtoon, dat is dus één noot. Altijd weer, die ene noot. Dat kun je bijna geen riff noemen, eerder een aanraking. Drum en bas zijn te roestig om er slag in te krijgen. Niet rigoureus genoeg ook, er ontstaat zelfs een indruk dat de ritmesectie naast het ritme zit. Daardoor draait het samenspel met de monotone snaarbetastingen en gelooide synths helemaal in de soep. Al wat enigszins overeind blijft, is de boertige kaakbeengrunt, die aan Turmion Kätilöt doet denken.

Het is een demo, dus de brakke audiologische afwerking is geen erg. Al het overige is dat wel. Laten we hopen dat die kritiek na Kerstavond nergens meer op slaat, het is de band gegund.

 

polter-demo

Label:

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

  1. Children By Science
  2. Elimination
  3. Friendly Suspicion

Line-up:

  • Joey Ferwarda – Vocalen
  • Pieter Oevering – Gitaar
  • Dylan Wolters – Basgitaar
  • Jan Wielinga – Drums

Links: