Place Vendome – Thunder in the Distance

Place Vendome – Thunder in the Distance
Frontiers Records, 2013

Place Vendome is een van de vele projecten die uit het brein van labeleigenaar Serafino Perugino voortkomen. Soms blijft het bij één of twee platen (Codex, Starbreaker), maar andere keren pikt het publiek een project op en worden er redelijk wat platen van eigenaar verwisseld. Dat is het geval met Place Vendome. Dat heeft zeker te maken met het feit dat oud-Helloween zanger Michael Kiske met Place Vendome zijn rentree maakte in de rock- en metalwereld. Dat er een stel absolute krakers op dat debuut stonden zal zeker ook geholpen hebben. Plaat nummer twee was wat consistenter qua geluid, maar dat betekende ook dat er minder uitschieters op stonden. Op naar plaat nummer drie dan maar.

Thunder in the Distance sluit gelukkig weer iets meer aan bij het debuut, al zijn er ook de nodige verschillen. Dat komt vooral doordat de uitersten nogal ver uit mekaar liggen. Een nummer als Broken Wings is opvallend stevig, maar daar staat bijvoorbeeld een opwaardering van de keyboards tegenover. Het zorgt voor een afwisselende plaat met veel dynamiek.

Kiske zelf is misschien wel de zwakste schakel op Thunder in the Distance. Hij is nog steeds een klassezanger, maar in de hogere regionen begint de tijd stilaan vat te krijgen op zijn stembanden. Op die momenten klinkt hij een beetje benepen en dat doet mijn mondhoeken soms toch een beetje verstrakken. Het zal ongetwijfeld heiligschennis zijn, maar dat soort minpuntjes moeten we ook maar eens naar voren durven te schuiven.

Thunder in the Distance zal de fans van Place Vendome zeker niet teleurstellen. Veel nieuwe fans zullen er niet gewonnen worden, daarvoor is de AOR te behoudsgezind. Niettemin een prima toevoeging aan de discografie.

Tracklisting:Place Vendome - Thunder in the Distance

 1. Talk to Me
 2. Power of Music
 3. Broken Wings
 4. Lost in Paradise
 5. It Can’t Rain Forever
 6. Fragile Ground
 7. Hold Your Love
 8. Never Too Late
 9. Heaven Lost
 10. My Heart Is Dying
 11. Breakout
 12. Maybe Tomorrow
 13. Thunder in the Distance

Line-up:

 • Michael Kiske – Zang
 • Dennis Ward – Basgitaar, zang, gitaar
 • Dirk Bruineberg – Drums
 • Gunter Werno – Keyboards
 • Uwe Reitenauer – Gitaar

Links: