Pillaging Villagers – Pillaging Villagers

Afkomstig uit het Amerikaanse Milwaukee, is Pillaging Villagers eigenlijk een project van David Frazer. Pillaging Villagers combineert elementen van (Ierse) folk, met thrash metal. Denk aan een band als Flogging Molly of Dropkick Murphys en combineer die met iets als Sodom of Destruction.

Het thrash-aspect van de muziek is op zich weinig bijzonder. Repeterende drumslagen die bij nagenoeg elk nummer inwisselbaar klinken, aangevuld met gitaarriffs die ook niet bepaald bol staan van de originaliteit. Nee op dit vlak wint Wretched Of The Earth geen zieltjes. De uitvoering is verder prima hoor, dat is het niet.

Waar echter dikke pluspunten worden gescoord is door het gebruik van typerende folk elementen zoals doedelzakken en/of andere instrumenten die je normaal niet zo snel hoort bij thrash. Ook de toevoeging van harmonieuze achtergrondzang, die het doet klinken alsof je met je maten in de kroeg aan het zingen bent onder het genot van een paar biertjes, geeft een extra dimensie aan het geluid van de band.

Waar de band voor mij persoonlijk dan weer minpunten scoort is op het gebied van de zang. Nu moet ik erbij zeggen dat ik best een kniesoor ben als het op de zang aankomt, maar op dit album klinkt het eerder alsof ik naar een deathmetalband aan het luisteren ben dan naar thrash.

Al met al scoort Pillaging Villagers gewoon een dikke voldoende met dit debuut. Het concept is origineel genoeg daarvoor en de uitvoering is meer dan goed te noemen. Klinkt de zang jou wel goed in de oren, dan tel je hier gerust nog vijf tot tien punten bij op.

Score:

75/100

Label:

Eigen Beheer, 2021

Tracklisting:

 1. Wretched of the Earth
 2. We Remember
 3. The Count
 4. The Bishop
 5. The Emperor
 6. The Crisis
 7. Voices to the Sky
 8. Burn the Monastery
 9. Smash the Factory
 10. Ready to Die
 11. Crush the Enemy
 12. Freedom is Ours

Line-up:

 • David Frazer – Zang
 • Jason Hirt – Drums
 • Brian Koenig – Gitaar
 • Adam Tucker – Bas

Links: