Piledriver – The Boogie Brothers Live In Concert

Hoera! Piledriver bestaat twintig jaar. “Wie?”, hoor ik je denken. Piledriver is een vijfmansformatie die begonnen is als eerbetoon aan de originele Status Quo-bezetting, door de fans ook wel ‘Frantic Four’ genoemd, gecombineerd met eigen materiaal in dezelfde muzikale stijl. Quo-liefhebbers raad ik dan ook aan de band eens een luisterbeurt te gunnen.

Om zijn twintigjarig jubileum te vieren heeft Piledriver een optreden gegeven in Stadthalle Wattenscheid en dat optreden is nu uitgebracht op Blu-Ray en dubbel-CD, met als toetje een nieuw nummer met de titel Julia. Ik zal mij vooral focussen op het muzikale gedeelte van deze uitgave.

Als opener en intro Frantic Groove begint, vraag ik me even af of dit wel een live-opname is eigenlijk. De opnames zijn klaarblijkelijk gemaakt met de intentie om vooral de band te laten horen en zodoende krijg je als luisteraar weinig mee van het publiek. Slechts sporadisch horen we iets van gejuich of geklap. Dit is voor mij gelijk een grote afknapper, aangezien het publiek juist een essentieel onderdeel hoort te zijn van een live beleving.

Bovenstaande video is te vinden als extraatje op de Blu-Ray en is illustratief voor de kwaliteit. Je hoort dat het live is, maar toch mis je zo ontzettend veel. Met een speelduur van dik anderhalf uur is The Boogie Brothers Live In Concert een lange zit. Eentje die er qua kwaliteit niet veel beter op wordt, ben ik bang.

Label:

Rockwall Records, 2017

Tracklist:

 1.  Frantic Groove
 2. One Way to Rock
 3. Together
 4. Good Times
 5. Rock in a Crossfire-Hurricane
 6. Fat Rat Boogie
 7. Don’t Think It Matters
 8. Hold You Back
 9. Top of the Bill
 10. The Wanderer
 11. Something ‘Bout You Baby I Like
 12. Roll over Lay Down
 13. Little Lady
 14. Guitar Solo Peter
 15. Down Down
 16. Whatever You Want
 17. Don’t Waste My Time
 18. Keyboard Solo Rudi
 19. Rockin’ All over the World
 20. Caroline
 21. Drum Solo Hans
 22. Bye Bye Johnny
 23. Julia (Bonus track)

Line-Up:

 • Peter Wagner – Zang, Gitaar
 • Michael Sommerhoff – Zang, Gitaar
 • Hans in ‘t Zandt – Drums
 • Andreas Müller – Bas
 • Rudi Peeters – Keyboards

Links:

Geef een reactie