Pig’s Blood – A Flock Slaughtered

Pig’s Blood, er schijnt wat mee aan de hand te zijn geweest. De heren komen uit Milwaukee in de Verenigde Staten, maar blijkbaar waren de teksten van het eerste album volledig in het Portugees. Het doel was naar verluid om over te komen als een soort cvlt bestiale deathmetalband uit Brazilië. Gekkigheid dus.

Pig’s Blood maakt in elk geval die verwachting toch stiekem waar. Er wordt bestiale death metal van de oude school gespeeld. Bestiaal dood metaal. De school waartoe onder meer het altijd gezellige Bestial Warlust behoort en elke band met het woord ‘Goat’ in de bandnaam. Wie zegt dat je moet innoveren om interessant te blijven? Pig’s Blood niet in elk geval. Wie het debuut van deze heren heeft gehoord weet wat er te gebeuren staat.

Het is voet op het gas en linkerbaan. Alhoewel, de drums zijn voor het genre toch behoorlijk afwisselend. Teitanblood is een band waaraan het doet denken. De vocale bijdragen worden geleverd door een varken dat bloed gorgelt. Zo klinkt het in elk geval. De mix is old school, maar de instrumenten zijn desondanks goed van elkaar te onderscheiden. Een kraakheldere productie krijg je uiteraard niet. Het is smerig, maar wel redelijk helder smerig. Voor wie het niet meer volgt: klik op bovenstaande video en je begrijpt het. Dit is riff gebaseerde death metal met af en toe een dikke solo erdoorheen. De promosingle Anti-Kosmic Discord is, net als het titelnummer, gelijk ook een van de sterkere nummers van het album. Het standaardpakket wordt aangeboden: d-beat, solo’s, blastbeats, breakdowns en harde riffs. Minpunt is dat de zang wat saai kan worden na een paar nummers.

Fans van het genre kunnen de komende maand weer even vooruit met A Flock Slaughtered. Misschien zelfs leuk voor de liefhebbers van High on Fire. Het hele album is overigens via de bandcamp van Pig’s Blood te beluisteren. Zie maar wat je ermee doet.

Score:

74/100

Label:

Gods Ov War Productions, 2019

Tracklisting:

 1. Gates Ripped Open (Scum Choking Out the Meek)
 2. Unnamable Death (Unspeakable One Honored)
 3. Violent Spirit of Decadence (Humiliating the False Triumphant)
 4. Anti-kosmic Discord (Meaningless Self-Sacrifice)
 5. Maniacal Triumph’s Embrace (Narcotic Lust)
 6. Bloodshed Hell (Interlude)
 7. A Flock Slaughtered (Unfettered Maniacs)
 8. Possessed by Nightfall (Violently Freeing Oneself from the Bonds of Life)
 9. Aberration (Submit or Perish)
 10. Enforced Agony (The Noose Tightened)

Line-up:

 • Chris Ellis – ‘Zang’
 • Brian Serzynski – Drums
 • Bubba Nitz – Gitaren
 • Charles Pastovic III – Basgitaar, gitaar

Links: