Phoenix Rising – On The Loose

Phoenix Rising – On The Loose
AOR Records, 2013

Een AOR-release! Dat was effe geleden. Je verwacht het ook niet meteen van twee Italianen. Ze zijn ook best productief want een jaar geleden kwam er al een EP uit, Give It A Name genaamd, die wat airplay kreeg op de meer lokale Amerikaanse radiostations. Het gaf Phoenix Rising moed, want nu is er dus een full cd.

Muzikaal is dit allemaal dik oké, alleen zit hier niemand op te wachten vrees ik. Men kopieert zo gretig de grote voorbeelden dat het soms een beetje gênant wordt. Achtereenvolgens hoor je invloeden van Asia, Boston, Foreigner, Heart en vooral van Journey! Ze doen het wel allemaal telkens in één nummer, laat dat duidelijk zijn. Dat levert in het beste geval een nummer op dat het aanhoren waard is, zoals No Lie to Say, maar meestal werkt het na een tijdje gewoon op de zenuwen. Dat ligt niet zozeer aan de muziek, eerder aan de zang. Zolang de brave man vrij laag blijft zingen is het te pruimen. Gaat het echter de hoogte in dan klinkt het zo geforceerd dat je de neiging hebt zuurstof aan te dragen. Bovendien neemt hij zangstijlen over die hij duidelijk niet aankan of die helemaal niet bij deze muziek passen. Luister maar eens naar Believe. Pure Bon Jovi, mét verkoudheid welteverstaan. Of Fade Away, waar Bryan Adams nooit veraf is.

Papa is heel erg blijven hangen in de eighties vrees ik. Alleen klinkt het alsof hij die niet al te bewust heeft meegemaakt.

Tracklisting:
Phoenix Rising – On The Loose

 1. No Lie To Say
 2. Written On A Stone
 3. Fade Away
 4. Believe
 5. On The Loose Again
 6. Mr.Dr.
 7. Its Up To You And Me
 8. Give It A Name
 9. Talk To You Later

Line-up:

 • Titta Tani – Vocals, Drums
 • Paolo Gaucci – Guitars

Links: