Phobia – Unrelenting

Phobia – Unrelenting
Relapse, 2010

Er zijn bands die het liefst zo lang mogelijk de tijd nemen om een intense climax op te bouwen. Een heel nummer, of misschien wel een heel album, werkt naar die ene climax toe. Bij Phobia is dit duidelijk niet het geval. De heren brengen hun grindcore zelfverzekerd en proppen zonder pardon alle intensiteit die ze hebben in zo veel mogelijk nummers en in zo min mogelijk tijd.

Van de onheilspellende drumbeat en de overstuurde gitaar in T.R.O.G. tot aan de laatste duivelse krijs in If You Used To Be Punk, You Never Were is het duidelijk dat de grindcore-meesters na twintig jaar nog geen spat aan energie verloren hebben. Op deze EP van zeventien nummers wordt de hel over de luisteraar losgebarsten. Meedogenloze drums, ijzersterke gitaarriffs en een lekkere grunt zijn de norm. Lange intro’s zijn niet nodig en nummers vloeien vlot in elkaar over.

De luisteraar krijgt wat hij verwacht van deze grindcore-legendes. Eindeloze blastbeats, zware gitaarriffs en een diepe schreeuw worden af en toe ingewisseld voor groovende riffs, thrash-achtige solo’s zoals in Life’s Animosity en een indrukwekkend hoge krijs. Veel zitvlees is er voor deze vijftien minuten durende apocalyps niet nodig en de korte speelduur weerspiegelt hoe snel en hoe hard de wervelwind over de luisteraar heen suist. Een sterke maag voor de niet al te doorgewinterde fanaat is wel vereist. Revolutionair is Unrelenting zeker niet, maar ik denk niet dat er ook maar één grindcore-kenner is die dat jammer vindt, en de band zelf trouwens ook niet.

Tracklisting:
Phobia - Unrelenting GROOOOT

 1. T.R.O.G.
 2. Rehashed
 3. You Get No Remorse
 4. Enemy Within
 5. Revolt Your Life
 6. Tradition of Power
 7. Sign of Times
 8. Out of Control
 9. Soon
 10. Mental State
 11. Life’s Animosity
 12. Dying For Who?
 13. Total Kollapse
 14. Strive Conception
 15. Nothing Matters
 16. Killing Time
 17. If You Used To Be Punk, Then You Never Were

Line-up:

 • Shane Mclachlan – Zang
 • Steve Burda – Gitaar
 • Calcum Mackenzie – Bas
 • Bryan Fajardo – Drums

Links: