Phlegmatic Table – Waiting for the Wolf

Phlegmatic Table – Waiting for the Wolf
Metal ScrapRecords, 2015

Op het internet promoot het Wit-Russische Phlegmatic Table zichzelf als een mix van Voivod, Prong, Coroner, Megadeth en Alice in Chains. Daarnaast wordt nog met termen gesmeten als thrash metal, psychedelia, jazz, en groove metal. Aan mij de taak om te kijken of ik dit terughoor op de EP Waiting for the Wolf en of deze mix dan ook nog iets interessants oplevert.

Alice in Chains hoor ik terug op Another Morning. Het industriële, soms blikkerige geluid en de hyponotiserende ritmes van VoiVod, Prong en Coroner steken op alle nummers de kop wel op. Megadeth kun je zo nu en dan herkennen in de zang maar ook bijvoorbeeld in de riff van het titelnummer. Wat mij betreft zou een vergelijking met de “solo”-plaat van Dave Mustaine MD.45 (1996) hier dichter bij in de buurt komen. Maar goed, de zelfgekozen referentiebands zijn ieder geval grotendeels valide. Thrash Metal, psychedelia en groove metal zijn dan als logisch gevolg ook al snel aan te tonen. Eigenlijk heb ik alleen jazz, of een metalvorm ervan, niet kunnen ontdekken.

Als luistervoer wilde ik je eigenlijk Another Morning voorschotelen, maar helaas staat dat nummer weer net niet op de bandcamp-pagina. Dan maar het titelnummer met de Megadeth-achtige riff.

Phlematic Table heeft het mij als reviewer met de vooraf opgegeven positionering makkelijk gemaakt. Wat de band echter ook op zijn bandcamp-pagina schrijft is dat deze luisteraars die op zoek zijn naar iets nieuws, adviseert om dit op deze EP te gaan zoeken. Dat is natuurlijk een beetje een lastig verhaal als het gebrachte product zo dicht tegen het werk van al die genoemde bands aanzit. Van een nieuw, of anders misschien, een eigen geluid is maar beperkt sprake op dit kwartiertje Wit-Russisch product. Op zich allemaal best aardig maar niet wereldschokkend of vernieuwend.

Tracklisting:
Phlecmatic Table

  1. Chocolate Ice Cream
  2. Waiting for the Wolf
  3. Dirty Shoes
  4. Fridge
  5. Another Morning

Line-up:

  • Artour Sotsenko – gitaar, zang
  • Vladimir Slizhuk – bas
  • Paul Chaplin – drums

Links: