Pestifer – Execration Diatribes

Niet het Belgische Pestifer, wel het Portugese combo met diezelfde naam. Ook al ziet het er extreem gedateerd uit, betreft het hier toch een debuut. Niet dat het beginnelingen zijn, drummer Diogo kennen we bijvoorbeeld van grindfenomeen Grunt en Holocausto Canibal. Grindcore wordt hier echter niet gespeeld.


Execration Diatribes is een behoorlijk extreem album geworden. Late jaren negentig Angelcorpse met een war metal geluid, vermengd met Trey Azagthoth-trucjes en effecten uit de Covenant-doos. Vocaal is het niet zo extreem, daar staat namelijk een gemene, blaffende snauwerd vrij luid in de mix zijn teksten te brengen.

Na een aantal nummers krijg je soms het gevoel dat je de nummers al eens gehoord hebt, omwille van de vrij geringe variatie qua geluid, al wordt dat grotendeels goedgemaakt door de hoge kwaliteit van de riffs en de gezwinde spielerei in alle instrumentale geledingen. Na een tijdje ga je met andere woorden minder kritisch luisteren en genieten van de bulldozer war metal, deze hommage aan vijftien jaar oude extreme US death metal, uit Portugal. Fijn.

Score:

79/100

Label:

Lavadome Records, 2017

Tracklisting:

 1. March of the Dead Orchestra
 2. Mars Exult
 3. Brutal Eruption of Chaos
 4. Dark Dimensions
 5. Enslavement of God
 6. Awaken by Death
 7. Nothing Remains
 8. Riding the Storms of Hate MMXVI
 9. Confront Death

Line-up:

 • Diogo Pereira – Drums
 • Pedro Silva – Keel, gitaar
 • Jorge Marinho – Bas

Links: