Perversity – Idolatry

Beter goed gejat dan slecht bedacht. Het is een waarheid als een koe en gaat zeker op voor het uit Slowakije afkomstige Perversity. Op haar vijfde cd staan een tiental composities die allemaal in het Morbid Angel straatje ten tijde van Gateways To Annihilation liggen.

De vergelijking met de Amerikaane vakbroeders komt vooral door het stemgeluid en de manier van zingen welke erg veel vergelijkingen vertonen met Steve Tucker. Daarnaast heeft het gitaristen-duo erg goed geluisterd naar de manier van spelen van Trey Azagthoth. De riffs zijn technisch, staccato en bij vlagen atonaal. Hierdoor ontstaat een vrij technische stijl death metal die best te verteren is maar een eigen gezicht mist.

Als genoemd Morbid Angel album een van je favorieten is dan is het zeker de moeite Perversity eens een kans te geven. Persoonlijk denk ik dat er meer in had gezeten. Het is duidelijk dat de heren goed kunnen musiceren en ze weten dat op Idolatry goed tentoon te spreiden maar de originaliteit is in deze ver te zoeken. Bonuspunten zijn er wel voor het mooi vormgegeven hoesje in stemmig zwart-wit.

Score:

77/100

Label:

Metal Age Productions, 2017

Tracklisting:

 1. Blackmoon Offerings
 2. Inter-sectioned
 3. Bloodletting Covenance
 4. Discreated Bu Reborn
 5. Altar Of The Swine
 6. Necrobeast
 7. Sadistic Rites
 8. Ibex Cult Orgy
 9. Aphotic
 10. Womb Of Abhorrence

Line-up:

 • Juraj “Kazatel” Handzus – Vocalen
 • Jozef  “Dodi” Kosc – Gitaar, vocalen
 • Martin “Fetus” Calko – Gitaar
 • Peter “Oci” Ocipa – Basgitaar
 • Peter “Necrocyklo” Jakubik – Drums

Links: