Perverse Rites – Witchsluthaunt

Heel eerlijk? Een platenlabel uit Peru ben ik toch nog niet al te vaak tegengekomen. Dit Intie Records is er één van, vermoedelijk één van de zovelen. Het brengt de tweede EP, van dit eveneens Peruviaanse trio, uit op cassette. En als ik het mag geloven gaan we er snel moeten bij zijn want de oplage is beperkt. Dit hebbeding telt vijf blackmetalnummers met een leren thrashjas. Nog wel even vermelden dat de EP oorspronkelijk al in 2020 uitkwam en nu dus via bovenstaand kanaal opnieuw beschikbaar is.

Heel snel wordt duidelijk dat dit Duivelse drietal in staat is de boel stevig op te stoken. Hun black metal is bijtend als het beste zuur, de uitvoering zo strak als een lederen broek! Neem nu het openingsnummer, Chapel Of Lust. Het staat direct vast dat deze heren er plezier in beleven om middels stevige drumsalvo’s, snerpende sololijnen en gevarieerde vocalen, je strot dicht te pitsen. We hebben dit soort muziek al verschillende keren gehoord daar niet van, maar de wijze waarop dit alles wordt uitgevoerd, met zo een boosheid en agressie, met zo een precisie en met zo een kracht, je moet het maar doen.

Het gaat wel snel op deze EP. Voor je het weet zit je al naar de mid-tempo beuker, Underground Black Wolves, te luisteren. Een nummer waarin het samenspel tussen gitaar en de bas de boosaardigheid van de basisriff nog extra in de rode verf zet. En na wat obscure geluiden, die volgens mij een moordpartij moeten verdoezelen, leggen de heren een eigen variatie, in de eerste maten, van de Dodenmars van Chopin op de snijtafel. Een hoge King Diamond – uithaal geeft het nekschot voor een brutaal plakkertje, Black Devastation. De afsluiter, het titelnummer, laat zich gelden door een dubbele basthema dat onmiddellijk al snerpend en snijdend wordt opengereten door de vocalen en het soleerwerk van de heer Desecrator.

Sterk staaltje zwart metaal uit Zuid-Amerika, Peru om precies te zijn! Voor de blacktrash liefhebber, aankoop verplicht!

Score:

75/100

Label:

Intie records, 2021

Tracklisting:

  1. Chapel Of Lust
  2. Sexual Carnage
  3. Underground Black Wolves
  4. Black Devastation
  5. Perverse Rites

Line-up:

  • Otto “Eyaculator” Montenegro – Bas
  • Ray “Maleficium” Vargas – Drum
  • Hammer “Desecrator” Contreras – Zang, gitaar

Links: