Permixtio – Il Canto dei Sepolcri

Permixtio – Il Canto dei Sepolcri
Sun & Moon Records, 2010

Een oplage van 1000 stuks? Check! Een geluid waar de nieuwste haakse slijper van Bosch een puntje aan kan zuigen? Check! Een minimalistische sfeer, doordrenkt met haatgevoelens, slepende miserie en helse krijsen? Check! Afkomstig uit de omgeving van de Noordkaap? Nee. Permixtio komt uit Italië. Daar kunnen ze namelijk alles, ook ijzige black metal maken. Il Canto dei Sepolcri is op een vrachtje demo’s na het eerste zwarte levensvertoon van heerschap Umbra, het brein achter de band.

Samen met enkele sessiemuzikanten (ik hoor ze nauwelijks, op de drummer na) heeft deze zwart/wit geschminkte heer een vorm van black metal op plaat geperst die er zeer zeker wel mag wezen. De productie is zoals gezegd rauw en droog, maar voor een enigszins getraind oor zeker niet van de zotte. Het tempo is variabel met regelmatig een flinke ruk naar het slepende. Met name tijdens deze momenten is de band op z’n sterkst. Tijdens de snellere passages wil het geheel nog wel eens simplistisch overkomen, de tragere stukken stralen veel meer sfeer uit in combinatie met de grillige kermen van Umbra.

Het is allemaal best oké te noemen, maar toch krijgt de eindscore een domper te verwerken door het soms té slordige drumwerk. Het valt soms echt op dat de desbetreffende drummer er flink naast zit, en hoewel black metal altijd wat grillig mag overkomen, duidt dit eerder op onkunde dan op iets anders. Verder kan hier best van genoten worden met momenten. Zeker geen hoogvlieger, maar voor de liefhebbers van misantropie zeker eens het beluisteren waard.

Tracklisting:
Permixtio - Il Canto dei Sepolcri

 1. Introduzione
 2. Il Canto dei Sepolcri
 3. Notturne Rievocazioni
 4. Trascendenza Mistica
 5. Rivela a Te Stesso l’Essenza
 6. Egoico Delirio Spirituale
 7. Torneremo all’Alba di un Nuovo Sole
 8. Epilogo

Line-up:

 • Umbra – Vocals, Guitars, Bass
 • Murmur – Drums
 • Francesco (a.k.a. Zephyro) – Backing Vocals
 • Mysteriis – Clean Vocals

Links: