Penetrator – F.M. Extermination

Het Franse Penetrator gaat al mee van 1988. Op F.M. Extermination zijn voor het eerst de EP Now en drie demo’s (Wishing, Just A Rehearsal en First Penetration) samengevoegd tot een leuke compilatie. Daarnaast staat er in de vorm van de Slayer-cover Black Magic een niet eerder uitgebracht nummer op.

Het geluidsniveau brengt je direct terug naar het jaar van oprichting. Het geluidsniveau verschilt zelfs onderling in de nummers die op dezelfde demo staan. Net alsof het geld voor het mixen op was voordat alle nummers klaar waren. Of deze nummers zijn van een cassettebandje op cd zijn gezet. Het mag de pret echter niet drukken. Wat je hoort is een jeugdige band die het eerder van zijn enthousiasme dan van componeertalent moet hebben. Muzikaal is het een mix van de oude D.R.I., Gang Green en Carcass uit het demo-tijdperk. In de snellere nummers wordt pijnlijk duidelijk dat de opnameapparatuur eind jaren ’80 nog in de kinderschoenen stond want het geheel wordt een brei waar nauwelijks nog iets uit op te maken valt.

De zang van Caroline Lavau klinkt lekker rauw en als je niet wist dat ze een vrouw was zou je het niet horen. Daarbij wordt ze “geholpen” door het feit dat er soms wat galm op haar stem zit en het feit dat ze niet vooraan in de mix zit. Ze reciteert haar teksten eerder dan dat ze zingt en van melodie in haar stem is al helemaal geen sprake. Als Kreator‘s Mille een jonger zusje had gehad die in de beginjaren van de Duitse thrashers in een band had gezeten dan had ze zo geklonken. Het feit dat Lavau over een rasperige stem beschikt en vol overgave haar teksten uitspuwt draagt zeker bij aan het cult gehalte van Penetrator.

F.M. Extermination is een leuk hebbeding. Niet meer en niet minder. Het is vast geen toeval dat dit album eind 2022 in beperkte oplage verschijnt. Verspreid over de wereld, maar vooral in Frankrijk, staan 350 kerstbomen waar dit album ongetwijfeld onder ligt.

 

 

 

Label:

The Ritual Productions, 2022

Tracklisting:

Now (EP)

 1. N.N.O.D.
 2. Mr. Everybody
 3. Better With Blood
 4. Alcohol Overdose

Wishing (Demo)

 1. Wishing
 2. Happy Beer’s Day
 3. Better With Blood
 4. Suicidal Army
 5. Child Of A Broken World

Just A Rehearsal (Demo)

 1. F.M. Extermination
 2. Get Out
 3. Pestilence
 4. One Night Death Came
 5. Alcohol Overdose
 6. Mr. Everybody

First Penetration (Demo)

 1. Intro
 2. The Beginning Of The End
 3. No Parole
 4. F.M. Extermination
 5. Spermrace
 6. Hate
 7. Bin
 8. We Wanna Thrash
 9. Outro
 10. Black Magic (Slayer-cover. Bonus track)

 

 

Line-up:

 • Caroline Lavau – Zang
 • Max Untrau – Gitaar
 • Tom – Basgitaar
 • Hamer – Drums

Links: