Pavillon Rouge – Dynasteïa Klub

De twee vorige albums van het electronic/industrial blackmetalgezelschap uit Frankrijk reviewde ik al, en telkens kreeg het een redelijke score. De band is begonnen aan zijn elfde levensjaar, met een nieuw album genaamd Dynasteïa Klub. De hoes doet meteen denken aan die van het album Legio Axis Ka, de muziek ook, zo blijkt.


War on the dancefloor“, zo omschrijft deze band zichzelf weleens. Dat dansen is niet evident, maar fans van aggrotech- en cybergothmuziek zal dit geen al te grote sprong zijn (figuurlijk dan). De electro verschilt in die mate van industrial dat het een stuk minder pompend of snel is, dit is complexer en verkapter. Blacklodge in plaats van pakweg The Kovenant. Sommige electrolijnen zijn echt bijzonder sterk (de intro van Ô Légions, Ô Triomphes bijvoorbeeld), maar het matcht niet altijd één op één met de metalriffs of de monotone schreeuwlijnen. De nummers gaan na een tijdje ook allemaal vrij hard op elkaar lijken, ondanks het feit dat er wel degelijk spanning in de nummers zit en dat er verschillende frequenties aangewend worden. Op de dansvloer is dit een voordeel, je kunt gewoon dik drie kwartier aan een stuk stampen en vreemde Mortal Combat-moves uithalen.

Duistere muziek, voor het lichaam, minder voor de hersenen – ondanks de occulte inhoud en de spirituele verhandelingen in de teksten. Niet voor iedereen dit, dus bezint eer ge begint.

Score:

74/100

Label:

Dooweet Records, 2018

Tracklisting:

 1. L’harmonie et la force
 2. Ô Légions, Ô Triomphes
 3. Dynasteïa Klub
 4. Le rayonnement du temple nouveau
 5. In aenigmate
 6. Bodhisattva
 7. Notre foi brûle encore
 8. Dans l’ailleurs absolu
 9. Ad augusta

Line-up:

 • E.Shulgin – Bas
 • Mervyn Sz. – Gitaar, Programmering
 • Mu Cepheï – Gitaar Keel

Links: