Paul Gilbert – Silence Followed by a Deafening Roar

Paul Gilbert – Silence Followed by a Deafening Roar
Mascot Records,2008

Paul Gilbert. Alleen de naam al zou genoeg moeten zeggen. Deze heerser der zes snaren is onder andere bekend van de bands Racer X en Mr. Big (samen met Billy Sheehan) en de G3 tour (samen met Joe Satrinani & John Petrucci). In ’97 begon Gilbert aan zijn solo carrière, waarbij hij na enkele projecten, in 2006 zijn eerste instrumentale album bij elkaar speelde. Anno 2008, na een lange periode van stilte, is Paul Gilbert nu terug met zijn Deafening Roar..

Normaliter ben ik geen echte fan van puur instrumentele albums (Apocalyptica daargelaten), maar voor dit album is een uitzondering op zijn plaats. Wat een lekkere songs! Natuurlijk worden er ook door Paul Gilbert in grote getale noten in hoge snelheid tegen de trommelvliezen gejaagd, maar er is meer. De goede man heeft naast met zijn duizelingwekkende solo’s ook een aantal lekkere rock riffs in huis, die het luisterplezier aanzienlijk vergroten. Gewoon lekker even genieten van hoe snaren in harmonie klinken, aangevuld door een lekkere melodielijn, heerlijk! Gilbert is thuis in verschillende stijlen en smelt de boel moeiteloos in elkaar, zonder dat je als luisteraar er echt iets van merkt. Rock, blues, jazz, funk, je vind het op Silence Followed by a Deafening Roar. Paul knapt echter niet alle zaken in zijn eentje op, nee, een groot compliment moet gemaakt worden naar zijn mede bandleden. Zij verzorgen een uitstekende basis waar de heer Gilbert zijn gang op kan gaan.

Mocht het je ontgaan zijn: deze cd is top. Het is niet alleen maar solo’s, solo’s en nog meer solo’s, maar gewoon lekkere gitaarmuziek van een zeer begaafd muzikant, die zich van zijn beste kant laat zien. Paul Gilbert zal binnenkort op tour gaan en het is iedere gitaarfan aan te raden dit album te halen, plus een bezoekje aan de show te brengen. Het zal ongetwijfeld de moeite waard zijn.

Tracklist:Paul gilbert

 1. Silence Followed by a Deafening Roar
 2. Eudaimonia Overture
 3. The Rhino
 4. Norwegian Cowbell
 5. I Cannot Tell a Lie
 6. Bronx 1971
 7. Suite Modale
 8. The Gargoyle
 9. I Still Have That Other Girl
 10. Bultaco Saturno
 11. Paul Vs. Godzilla

Line-up

 • Paul Gilbert – Guitar
 • Mike Szuter – Bass
 • Jeff Bowders – Drums
 • Emi Gilbert – B3 and Piano

Links