Paul Gilbert – Behold Electric Guitar

Paul Gilbert is de gitarist bij Racer X en Mr. Big. Toch is Behold Electric Guitar, als ik goed geteld heb, alweer het vijftiende soloalbum van de Amerikaanse gitarist. De hoogste tijd om eens te luisteren naar dit nieuwe album dus.

Behold Electric Guitar is niet makkelijk samen te vatten in één bepaald genre. We horen rock, jazz en blues voorbij komen tijdens de twaalf nummers op dit album. In sommige nummers schakelt de gitarist zonder enige hoorbare moeite tussen verschillende genres. Paul Gilbert is er niet de man naar om alleen maar wilde solo’s ten gehore te brengen, maar laat de gitaar de plaats van een zanger innemen zoals Joe Satriani dat bijvoorbeeld ook al jaren, niet geheel onverdienstelijk, doet.

Dat Paul Gilbert technisch goed kan spelen hoef ik niet te zeggen, dat is inmiddels algemeen bekend. Ben je liefhebber van gitaarmuziek zoals Joe Satriani al jaren brengt, dan hoort dit album gewoon in je kast te staan. Gilbert weet een heerlijk klinkende mix aan stijlen te combineren en klinkt meer dan goed terwijl hij dat doet.

Score:

80/100

Label:

Mascot Label, 2019

Tracklisting:

 1. Havin’ It
 2. I Own A Building
 3. Everywhere That Mary Went
 4. Love Is The Saddest Thing
 5. Sir You Need To Calm Down
 6. Let That Battery Die
 7. Blues For Rabbit
 8. Every Snare Drum
 9. A Snake Bit My Toe
 10. I Love My Lawnmower
 11. A Herd Of Turtles
 12. Things Can Walk To You

Line-Up:

 • Paul Gilbert – Gitaar
 • Roland Guerin – Bas
 • Asher Fulero – Keyboards
 • Bill Ray, Reinhardt Melz & Brian Foxworth – Drums

Links: