Panzerkrieg 666 – Panzerkrieg 666

De debuut EP van Panzerkrieg 666 vermeldt dat we hier te maken hebben met twee muzikanten die geen neo-nazi zijn. Ze vinden oorlog alleen inspirerend. Dat klinkt al gelijk een stuk acceptabeler toch? Deze satanische oorlogsmachine vindt zijn oorsprong in Duitsland. Toevalligerwijs tevens het land waar de Panzer-tank zijn oorsprong vond.

Typische black metal rolt er uit de boxen. Het zal niemand verbazen dat dit van het type Negator, Endstille en oude Marduk is. Vergeet die namen trouwens gelijk weer, want anders word je wel heel hard teleurgesteld. Dat zou niet eerlijk zijn tegenover deze redelijke debuut EP. De vocalist klinkt als elke blackmetalzanger met een beperkte middenrange. Zijn gebrek aan variatie levert een deuk op, in deze tank. De drumtriggers zijn duidelijk hoorbaar en met respectabele snelheden zet deze oorlogsmachine voort. Op Wartorn hoor je dat de band ook variatie in het tempo aanbrengt. Het stokwerk is sowieso een stuk minder snel en opgefokt dan de bassdrums. Het liedje ontwikkelt zich verder enigszins. Zo weinig inspirerend als de bandnaam klinkt, zo weinig inspirerend is de muziek vaak eveneens. Het titelnummer Panzerkrieg 666 heeft een refrein dat eindelijk iets meer boven het grijze geheel uitkomt.

Een EP met fantasieloze black metal waar geen echte slechte dingen over gezegd mogen worden. Echte goede dingen mogen er ook niet over gezegd worden. Het is een beetje een saai werk. De EP Panzerkrieg 666 is degelijk als een Panzer, maar nergens explosief of angst inboezemend. Er is geschoten, maar helaas zijn er nog geen doelen van enige betekenis geraakt. De oorlog is ook pas net begonnen.

Label:

Human Noise Records, 2022

Tracklisting:

  1. Grand Commander
  2. Panzerkrieg 666
  3. Wartorn
  4. Hiding Assassins
  5. Hiding Assassins (German alternative version)

Line-up:

  • HvS – Muziek
  • MvM – Vocalen

Links: