Pagan’s Mind – Heavenly Ecstasy

Pagan’s Mind – Heavenly Ecstasy
SPV, 2011

De mannen van Pagan’s Mind hebben de fans vier jaar laten wachten op dit schijfje. Na de release van God’s Equation groeide de fanschare sterk aan en mocht de band enkele van Europa’s grootste metalfestivals aandoen. Met deze plaat stellen de Noren de fans alles behalve teleur. Ook al hebben ze ‘lang’ in de studio wortelgeschoten, deze plaat maakt het allemaal weer meer dan goed!

Heavenly Ecstasy is een topplaat. Dat is het minste dat gezegd kan worden. Zanger Nils weet zijn stem hoog te brengen zonder je trommelvliezen te beschadigen en kan zijn stembanden met enige eenvoud naar een goed gebrachte grunt sturen. Ook gitaarsgewijs is deze plaat een verademing binnen het hele powergenre. Het melodische, theatrale geshred werd verweven met het hardere, doch eenvoudige werk. Het is verschrikkelijk positief dat deze band experimenteert met andere genres op zo’n manier. De meer death metal-kantjes (Revelation To The End) en de nu metal-kantjes die worden toegevoegd aan de pap gaan een eigen leven leiden zonder de authentieke powersfeer anaal te verkrachten. Ook de riffs en onderliggende basgeluiden zitten als gegoten. Luister bijvoorbeeld eens naar de riffs in het lijvige Revelation To The End waar alles een beetje wordt afgewisseld: de rauwe stem met de harde riffs en het breekbare cleane stemmetje met de melodische keyboards. Deze jongens zetten hier een prima en vooral zeer interessant album neer.

Pagan’s Mind verkent andere genres en probeert de muziek interessant en luchtig te houden zonder het genre te verkrachten of oneer aan te doen. Heavenly Ecstasy is een zeer mooie, geweldig uitgevoerde plaat die de doorsnee powerfan zeker en vast een kans moet geven.

Tracklisting:
cover hate eternal 200 200

 1. Contact
 2. Eyes Of Fire
 3. Intermission
 4. Into The Aftermath
 5. Walk Away In Silence
 6. Revelation To The End
 7. Follow Your Way
 8. Live Your Life Like A Dream
 9. The Master’s Voice
 10. Never Walk Alone
 11. When Angels Unite

Line-up:

 • Nils K. Rue – vocals
 • Jorn Viggo Lofstad – guitars
 • Steinar Krokmo – bass
 • Stian Kristoggersen – drums
 • Ronny Tegner – keyboards

Links:

pagans-mind-heavenly-ecstasy