Owl – Orion Fenix

Het Duitse duo Owl maakte 5 jaar geleden met You are the Moon, I am the Night een prachtige plaat die doom en death metal combineerde met zweverige ambient. Sindsdien moeten fans zich behelpen met EP’s. Met Orion Fenix doorbreekt Owl na enkele jaren de stilte.

Nu is er iets opmerkelijk aan de EP’s van Owl. Soms kiest de band er voor om de doom metal tot een minimum te beperken en potige death metal te maken (Aeon Cult, Into the Absolute), soms maken ze één lang nummer voorzien van de nodige ambient en doom (The Last Walk)Orion Fenix behoort tot de laatste categorie, één meeslepend nummer van dik twintig minuten.

Owl slaagt er wonderwel in om soft met krachtig te mixen. Vooral de zware grunt van zanger Christian Kolf kan me erg bekoren. Met hun trage, zware doom passages zoeken de heren het ook niet te ver. De riffs zijn niet verrassend of ingewikkeld, maar gaan toch niet vervelen. Ook de ingetogen passages zijn mooi verweven in het geheel. Aan het einde van de rit is het zonde dat Owl zich niet meer aan langspeelplaten waagt, want met Orion Fenix tonen ze nog maar eens wat voor een meerwaarde dit project te bieden heeft.

Label:

Zeitgeister Music, 2018

Tracklisting:

  1. Orion Fenix

Line-up:

  • Patrick Schroeder – drum, percussie
  • Christian Kolf – gitaar, bas, vocalen, synthesizer

Links: