Ossuaire – Le Troubadour Necrophageophile

Ossuaire – Le Troubadour Necrophageophile
Eigen beheer, 2015

Dit ding werd in 2005 uitgebracht als mini-cd en was toen al old school. Nu, tien jaar later, wordt het op tape uitgebracht. Met nieuw artwork, dat wel.

Wat valt er over te zeggen? Ossuaire zelf houdt het op oude Morbid Angel met een hint naar Bolt Thrower. Op zich geeft dit aardig de richting aan. Het heeft ook wel iets weg van de oude Death, net voor Scream Bloody Gore.

Mijn Frans is niet toereikend genoeg en de teksten zijn te onverstaanbaar maar het schijnt dat het centrale thema in de muziek een rondreizende troubadour is die vertelt over de verschrikkingen en martelingen die de beste man in de loop der jaren gezien zou hebben. Ik geloof het graag, de muziek lijkt er naadloos op aan te sluiten. Opgenomen in een tochtige (martel)kelder waar het bloed van de muren druipt en het gekerm van de veroordeelden nog nagalmt.

Dat het productioneel niet aan de hedendaagse standaard voldoet, is in het geval van Ossuaire eerder een verrijking dan een tekortkoming. De nummers doen extra venijnig aan en geven het geheel een donkere sfeer mee. De band doet er alles aan hun cultstatus hoog te houden, zelfs op internet is er weinig te vinden over Ossuaire. Maakt ook niet uit, liefhebbers van duistere, obscure en ouderwetse deathmetal weten dit te vinden en gaan het na beluistering direct waarderen.

Tracklisting:

Ossuaire - Le Troubadour Necrophageophile

  1. L’ Eveils des Morts (Intro)
  2. Le Troubadour Necrophageophile
  3. Le Fléau
  4. Necrofistum Prima Nocte
  5. Trolla Infectum Phallus

Line-up:

  • Kyste – Vocalen, drums
  • Fred – Gitaar
  • Groms – Gitaar
  • Vince – Basgitaar

Links: