Ósserp – Al Meu Pas S’alça La Mort

Op de burelen van Zware Metalen belandde onlangs een fysiek cd’tje van een band met een schier onleesbaar logo en zonder achtergrondinformatie. Door de titel in Google in te voeren werd duidelijk dat het hier om het Spaanse Ósserp gaat.

De old-school death metal van deze band wordt ons gebracht met twee zangers en een gitarist. Meestal is dat andersom maar bij Ósserp werkt het goed. Er wordt een moddervet geluid gepresenteerd en de afwisseling van de zangers werkt prima. Het geluid is vrij donker maar wel passend bij de stijl. Het gepiep en gekraak in Caça Furtiva geven de indruk dat Al Meu Pas S’alça La Mort live is opgenomen en intensiveert het underground gevoel. Wanneer Ósserp het gas erop gooit neigt het naar grindcore en wordt wat minder eentonig. Meer doen, heren! Minpunt is dat er weinig solo’s worden verwerkt in de muziek.

Ósserp verdient respect met dit album. Ook omdat ze uit het tegenwoordig zo roerige Catalonië komt. Zit je nog steeds vuistdiep in de old-school death metal, doe je aan tapetrading en spreek je nog steeds over lp in plaats van cd dan zul je je geen buil vallen aan deze band.

Score:

72/100

Label:

Hecatombe Records, 2017

Tracklisting:

 1. Entre Regnes
 2. Jo No Ploro Els Màrtirs
 3. Caça Furtiva
 4. La Falç De Saturn
 5. Amb El Cap Ben Alt
 6. Sota La Creu De Gentil
 7. El Culte
 8. De Dalt Del Campanar
 9. El Buit

Line-up:

 • Xavier – Vocalen, gitaar
 • Vali – Vocalen
 • Dani – Gitaar
 • Benja – Basgitaar
 • Alex – Drums

Links: