Orewoet – Afrodisiacum der Vroomheid

Met enige vertraging, veroorzaakt doordat dit werkje nog geperfectioneerd moest worden, verscheen half september de eerste ep van het Nederlandse Orewoet. De titel bevreemdt me enigszins want een afrodisiacum is iets wat de geslachtsdrift moet stimuleren en als er iets is waar een blackmetalfan niet warm van wordt, dan is het wel van vroomheid. Maar misschien is hier ook wel sprake ven een contradictio in terminis?

Hoe dan ook: deze ep telt slechts vijf nummers maar klokt toch ruim over het halve uur. Terecht noemt de band Horna als een van haar invloeden want Orewoet neigt iets meer naar Finse dan Noorse black metal. Het geheel klinkt natuurlijk rauw en de riffs zijn killer dan koud. Toch wordt de melodie, ook in de snelle passages, niet geschuwd. Lafawijn heeft een lekker raspend stemgeluid welke niet al te hard in de mix staat. Het valt daarmee niet op dat er wisselend in het Engels en Nederlands wordt gezongen. Maar juist hierdoor valt het gitaarwerk des te meer op en wanneer de riffs van hoge kwaliteit zijn (en dat is het geval) is er natuurlijk niets om over te klagen.

Vijf nummers is eigenlijk te weinig en dat mag Orewoet als een compliment beschouwen.   Middels Orewoet heeft de Nederlandse blackmetalscene er een aanwinst bij. Laat maar komen, die volledige cd.

orewoet-580

Tracklisting:

  1. Prodigious Fascination Of Enshrouded Darkness
  2. Feeding The Ocean With Blood
  3. Hoor, De Kraaienmars Wordt Reeds Geblazen
  4. De Begeerte Voorbij
  5. Earless For Divine Intervention

Line-up:

  • Tiu – Gitar, basgitaar, achtergrondvocalen
  • Lafawijn – Vocalen
  • Carchost – Drums

Label:

Heidens Hart