Ordoxe – Towards Eternity

Het Canadese Ordoxe is een blackmetalband die, anders dan de meeste Canadese blackmetalbands die internationaal naam en faam verwerven, ook in het Engels nummers durft te schrijven. Niet alleen dat, hier valt geen tristesse of depressie op te meten. Integendeel. Ook op album nummer zes gaat Ordoxe stevig tekeer, de eeuwigheid tegemoet.

Opnieuw schotelt dit Canadese gezelschap – deze keer met een nieuwe drummer – up-tempo melo-black op Zweedse leest voor, met hier en daar een Noors sfeertje. Dissection, met een licht thrashrandje en op Towards Eternity ook met een dosis heaviness, die eerder niet in die mate naar voor kwam. De melodieuze gitaarlijn wordt ook steeds vaker door twee gitaristen bewerkstelligd en de bas staat ook iets meer op de voorgrond dan voorheen, dat merk je duidelijk op het nummer Trépas I. Vocaal is het niet bijzonder indrukwekkend helaas. De zure, thrashblackachtige screams gaan constant in de aanval en dat steekt na een tijdje toch wat tegen. Dat wordt deels goedgemaakt door een ondersteunende, diepe grunt op de achtergrond, zij het net iets te weinig. Daardoor krijg je soms een enerverende Norther-schreeuwerigheid (zeker in combinatie met de melo-black/death/thrash-heaviness) te verwerken die alle venijn omzet in azijn.

Ordoxe doet wat het kan, gedateerde melo-(thrash/)black maken van een vrij degelijk niveau, zonder al te veel sfeer of epische elementen. Geen uitzonderlijke toestanden, niets verrassends, niets uitmuntend. Luister gerust even een nummertje mee, zoals Your Sorrow, My Sorrow.

Score:

72/100

Label:

Horror Pain Gore Death Productions

Tracklisting:

 1. We Are Eternal
 2. The Auspicious One
 3. Trépas I
 4. Your Sorrow, My Sorrow
 5. Sword of Damocles
 6. Soryez Illuminés
 7. A Passage in Time
 8. Trépas II
 9. The Essense of Life
 10. Trépas III

Line-up:

 • Jean-François Jalbert – Gitaar, keel
 • J-D – Bas
 • Steve De Cotret – Keel
 • Samuel Landry – Gitaar
 • Dominic Dupuis – Drums

Links: