Ordos – House Of The Dead

Vier jaar na het zelfgetitelde debuut, komt het Zweedse stonerdoomgezelschap Ordos op de proppen met het vervolg, getiteld House Of The Dead. De band speelt het behoorlijk safe, waarbij de nummers vooral worden gedragen door een herhaling van riffs. Toch is het gitaargeluid van André en Gustav ronduit aangenaam en wordt het uitstekend gecomplementeerd door het strakke opzwepende drumwerk van Max en de baslijnen van Martin. Zanger Emil heeft een krachtige schreeuwstem, maar zingt ook veel. Dit is overigens niet altijd even zuiver, maar het past perfect bij de stonerdoom van de Zweden.

House Of The Dead telt een zestal nummers, waarbij alleen de opener The Infernal God net de vier minuten aantikt. De andere nummers zijn wat langer en variëren qua lengte tussen de ruim zes en tien minuten. Het betreft hier een album dat iedereen die bekend is met het stonerdoomgenre al weleens gehoord heeft. Toch zal de liefhebber hier een heerlijke avond mee hebben en heeft Ordos een album gecreëerd dat ook een prima instap is voor nieuwkomers van het genre.  Want het enige dat telt zijn de moddervette nummers die hier op staan en die zijn er in overvloed op House Of The Dead.

Het titelnummer is wat mij betreft het meest memorabele nummer, dankzij het refrein, de venijnige zang en het heerlijke vunzige gitaargeluid. Maar ook de opbouwende herhaling van de riff in The Infernal God is een genot om naar te luisteren. Satan Vernit is voorzien van een lekker occult psychedelisch sausje en II bevat trage bluespassages, waarin Emil het geschreeuw afwisselt met zang. Het knallende Hounds Of Hell en het lange, langzame The Witch doen ook niet ten onder aan de rest en sluiten naadloos aan op de rode draad in het wereldje van Ordos.

Minpunt voor het schrijven van deze recensie is dat ik helaas wel werd genoodzaakt tot het gebruik van Spotify voor het beluisteren van deze release. Beetje jammer Moving Air Music, want met een waardige promo was er al veel eerder een meer uitvoerige recensie geschreven!

Score:

77/100


Label:

Moving Air Music, 2017

Tracklisting:

 1. The Infernal God
 2. House Of The Dead
 3. Satan Venit
 4. II
 5. Hounds Of Hell
 6. The Witch

Line-up:

 • Emil – Vocalen
 • André – Gitaar
 • Gustav – Gitaar
 • Max – Drums
 • Martin – Bas

Links: