Ordinance – Relinquishment

Ordinance – Relinquishment
Ahdistuksen Aihio Productions, 2014

Ordinance komt uit Finland en bracht in 2007 een eerste demo uit. Dat is (behalve de line-up) zo ongeveer het enige wat over deze band bekend is. Als je er eenmaal achter bent gekomen dat drummer Impudicus ook wel eens heeft geroffeld bij Totalselfhatred en Godless North, dan weet je wel ongeveer in welke hoek de klappen zullen vallen.

Relinquishment staat dan ook bol van de naargeestige blackmetal van de puurste soort. Niks geen toeters en bellen, dit is de essentie van het genre. Warse riffs, plechtige drums, een zanger die Attila Csihar wel eens heeft horen grommen en een sombere, sinistere sfeer. Het zijn overbekende ingrediënten die op Relinquishment nogmaals hun doeltreffendheid bewijzen. De ijkpunten zijn afgetekend: Mayhem, Horna, Watain en (af en toe) Spectral Lore.

Ordinance kun je dus verwijten dat ze zich wel heel erg houden aan de afbakeningen van een genre. Anderzijds zit hun blackmetal boordevol variatie, is de uitvoering prima en zijn de songs gewoon steengoed. Daar ga ik dus niks op afdingen. Complimenten voor het artwork.

Tracklisting:Ordinance - Relinquishment

 1. Relinquished
 2. The Shadowcast
 3. Yielding Servitude
 4. Ascending Unto The Unknown
 5. Peregrination Unto The Inevitable
 6. Cipher
 7. Sword Of Division
 8. Waning Light
 9. For Satan My Soul

Line-up:

 • Impudicus – Drums
 • Wulture – Gitaar & zang

Links: