Order Of The Wolf/Pessimista – Split

Deze split bestaat uit eerlijk verdeeld werk van een Schotse en een Braziliaanse éénmansband. Het gaat respectievelijk om Order Of The Wolf en Pessimista. Trepanation Records brengt dit blinkend politiek gekleurd schijfje uit. Politiek gekleurd? Inderdaad zowel de heer achter Pessimista als Order Of The Wolf steken de twee middenvingers op naar het huidige beleid in hun land. Deze laatste heeft het moeilijk met de ongelijkheid die er heerst in de maatschappij, de eerste heeft het erg lastig met de gevolgen van het huidige beleid en het alzo ontstaan van heel wat polarisatie. Hun meningen liggen dus niet al te ver uit elkaar. Nochtans is de afstand tussen Brazilië en Schotland behoorlijk te noemen.

Order Of The Wolf brengt je drie snelle, op melodische leest geschroeide, blackmetalnummers. Een bijna continu aanwezige scherpe scream begeleidt je doorheen de weinige variatie. Het is de drumcomputer (?) die vaak maar standje één of twee kent die nu en dan wat irritant overkomt. Zeker het te korte effect op de cymbalen neemt het karakter wat weg. Verder gaat alles vlot vooruit en lijkt het duidelijk te zijn dat dit Order Of The Wolf geen compassie heeft. Heerlijke melodie wel in het laatste nummer, wordt ook door een keyboard overgenomen.

Pessimista gooit het over een iets atmosferischere boeg. Nochtans is de afstelling van de drumcomputer (?) dezelfde als bij zijn Schotse broeder. De zang is af en toe gedubbeld wat nu en dan een wat bevreemdend effect geeft. De Braziliaan neemt ook net iets meer gas terug en bouwt zijn nummers iets golvender op. Nu, heel veel wordt er niet ingeboet in snelheid. Het razende Proferindo Podridão kan je als voorbeeld gebruiken.

Altijd leuk zo een split. Je leert nog eens wat nieuws of iets anders kennen. Automatisch neig je toch wel naar de éne of de andere band en polariseer je toch een beetje, toch? Euh, of mag dat niet? Ik kies voor Order Of The Wolf. Waarom? Recht toe, recht aan, lekkere eenvoudige melodie. Klaar en helder.

Label:

Trepanation records, 2021

Tracklisting:

  1. ¡No Pasarán! (Order Of The Wolf)
  2. A Future of Promises, A History of Lies (Order Of The Wolf)
  3. Moving Ever Closer Towards the Light (Order Of The Wolf)
  4. N.M.A.D (Pessimista)
  5. Proferindo Podridão (Pessimista)
  6. Memórias Póstumas (Pessimista)

Line-up:

Order Of The Wolf

  • Onbekend

Pessimista

  • Jaketeme Zapelloni – Alles

Links: