Orange Outlaw – Desert Wolf

Orange Outlaw – Desert Wolf
Eigen Beheer, 2015

Stevige hardrock uit ons eigen kikkerlandje. Orange Outlaw brengt zijn eerste langspeler, getiteld Desert Wolf. De band, opgericht in 2012 te Amsterdam, laat horen beïnvloed te zijn door zowel de klassieke hardrock van bands als Kiss (Modern Day Delilah in opener Charger anyone?), evenals door heavy metal. Uiteindelijk resulteert de mengeling van invloeden, in een soort van jaren tachtig glammetalgeluid, maar dan zonder de glam. Bon Jovi is wel een band die dergelijke muziek ten gehore wist te brengen, alleen moet je die opgeföhnde kapsels even wegdenken en de meer stevige nummers van de Amerikanen op één album zetten.

Een van de beste voorbeelden van de diversiteit van Orange Outlaw is het nummer Mary Jeane. De eerste circa drie minuten is het al lekker genieten van een lekker basloopje gecombineerd met een gitaarriff en uiteraard de goed in het gehoor liggende zang van zanger Sven Cornelissen. Het nummer lijkt dan afgelopen en ineens slaat het om en slaat een heerlijke gitaarriff je terug in het nummer, dat er vervolgens nog even een versnelling bij op gooit.

Zo af en toe heb je van die albums waarvan je weet dat je ze eigenlijk niet in de auto moet beluisteren omdat het je een bekeuring voor te hard rijden gaat op leveren. Desert Wolf is zo’n album.

Tracklisting:
 Orange Outlaw - Desert Wolf

 1. Charger
 2. Glam On The Streets
 3. Point Of No Return
 4. Nobody Wants Me Tonight
 5. Mary Jeane
 6. El Blanco
 7. To Me You’re Done
 8. Fast And Deadly
 9. Your Game Is Killing Me
 10. Getting Paranoid
 11. Running Again

Line-up:

 • Sven Cornelissen – Zang
 • Dirkjan de Wit – Gitaar
 • Jeffrey Bryan Rijnsburger – Bas
 • Mark van Grieken – Drums

Links:

Orange-Outlaw-Desert-Wolf