Ontfødt – Hexkonst

Ontfødt – Hexkonst
Immortal Frost Productions, 2014

Ook Finse bands knopen nu aan bij het Belgische Immortal Frost Productions. Ontfødt debuteert dit jaar met Hexkonst en dit is voer voor de liefhebbers van het blackmetal materiaal van halverwege de jaren ’90.

Deze Finnen banen zich op een prima manier door heel wat referenties heen. Die gaan van Satyricon ten tijde van The Shadowthrone tot Darkthrone van het type Total Death. Stoffig en rauw, maar met wat diepgang gebracht. Ook in het vocale werk, de algemene smerigheid en de typische stootriffs kruipt behoorlijk wat Carpathian Forest. Een mooie bloemlezing dus van het oudere materiaal, maar misschien is het toch een track als Midvintermarsch met de pakkende melodieën of de titeltrack Hexkonst met de diepgang naar het einde, die me het meest weten te pakken.

Zeker een goede ontdekking, dit Finse Ontfødt. Misschien nog met wat schoonheidsfoutjes en enkele knelpunten, zoals bijvoorbeeld dat vervelende uilengehuil uit het Duitse suicidal-straatje op Kristi Fanskap. Voor de rest is het een band waar de fans van het betere rauwe Scandinavische zich wel in zullen vinden.

Tracklisting:
Ontfødt - Hexkonst

 1. Ur Djävulens Kittel
 2. Bloodspill
 3. Faensgyte
 4. Kristi Fanskap
 5. Giganternes Vraal
 6. Hexkonst
 7. Verlden Er Min Slakteri
 8. Midvintermarsch
 9. Sorgens Skyer

Line-up:

 • Mikael Kåll – Gitaar, Zang
 • Dario Vujosevic – Bas, Zang
 • Owe Inborr – Zang, Drum
 • Juuso Englund – Gitaar, Zang
 • Simon Bondegård – Drum

Links: