One Step Beyond – Beyond Good and Evil

One Step Beyond – Beyond Good and Evil
Club Inferno Entertainment, 2008

Club Inferno Entertainment is een subdivisie van My Kingdom Music, en brengt Beyond Good and Evil opnieuw uit. Het album kwam vorig jaar via Mirror Music al uit op de Australische thuismarkt van dit team, maar nu dus ook bij ons. One Step Beyond brengt naar eigen zeggen psychotic death metal. Hoe dat klinkt wist ik niet, maar het sprak me alleszins aan.

Het promoblad zit er vlam bovenop. De death metal (met grind) en regelmatig een black metal vocal ertussen klinkt als een mix van Napalm Death en Primus. Primus kennen de meeste mensen als de groep die het South Park Theme brengt. De basgitaar staat voor op in de mix dus, en de country-achtige ritmes zijn sterk aanwezig bij dit One Step Beyond.

De productie is niet erg sterk te noemen. Het klinkt allemaal nogal frigide, met een voorstaande rol voor de de programmatie en de computerinterventies (bijvoorbeeld de drums). Dat haalt de score in dit geval naar beneden. Ook de nummers zijn niet allen even sterk. Soms is het doordacht (True Faced), soms klinkt venijnig moordend Macabre-ish (Your God) en dikwijls klinkt het carnavalesk (The Party).

Samenvattend kan ik melden dat dit een apart geheel is. Eerder neurotisch dan psychotisch, en bedoeld voor mensen met een hoek af. Niet slecht, maar niet oorverbijsterend.

Tracklist:

  osb

 1. True Faced
 2. Birth of Disease
 3. The Party
 4. Your God
 5. Maniac/Watch Your Back
 6. Mirrorstance
 7. Everyday
 8. Black Light Blue
 9. Depth of Mind
 10. Made for Cable
 11. Chase
 12. . Foot High Tough Guy
 13. Blinding Haze
 14. The Calm Before
 15. Free to Air

Line-up:

 • Justin Wood – Vocals
 • Mad Matt – Bass, vocals, sampels, drumprogramming
 • Rufus – Guitar
 • Doomsayer – Guitar

Links: