Omega Sun – Opium For The Masses

De Sloveense heavy fuzz rockers Omega Sun brengen met Opium For The Masses hun eerste volwaardige release uit. Opgericht in 2013 als een instrumentaal duo is de band inmiddels geëvolueerd tot een heus powertrio. Het bandgeluid houdt het midden tussen stonerrock en doom en de teksten gaan over drugs, religie en menselijke relaties. De band heeft in de afgelopen jaren het podium gedeeld met onder andere Dopethrone, Unida en Yawning Man. Ondanks dat Slovenië volgens mij geen woestijnen herbergt levert de band een aardige desertsound af.

Opener Despising What You See maakt duidelijk waar de band de mosterd vandaan haalt. Vooral de vocalen herinneren wel heel erg aan de grootmeester der vocalisten in het genre. Kneel is mijn favoriete nummer van het album en laat de potentie van de band horen. Het leunt op een aanstekelijke riff, bevat een stevige dosis psychedelica en ook de vocalen liggen lekker in de mix. Het tweede gedeelte van No Time To Stay onderstreept nogmaals de potentie van Omega Sun. De uptempo nummers van de band missen het maniakale van een band als Kyuss waardoor eentonigheid op de loer ligt. Muzikaal is het al met al degelijk, maar niet in alle nummers even verheffend. Het artwork is prima in orde en vooral de vocalen vormen het onderscheidend vermogen van de band.

Als opener op het binnen podium van het Stoned From The Underground festival zouden ze niet misstaan. Onder het genot van het eerste pilsje van de dag is het vast lekker wakker worden.

Score:

73/100

Label:

On Parole, 2017

Tracklisting:

  1. Despising What You See
  2. Burn Away
  3. Kneel
  4. No Time To Stay
  5. Masquerade
  6. Diego

Line-up:

  • Igor – Vocalen, bas
  • Seba – Drums
  • Aris – Gitaar

Links: