Ohrenfeindt – Krawall Geigen Symphonie

Het Duitse Ohrenfeindt vierde vorig jaar het vijfentwintigjarig bestaan. En hoe kan je dat als band beter doen dan door ruim twee uur voor je thuispubliek de beste nummers uit je carrière te spelen? Precies, ik zou het ook niet weten. En dat is dus ook precies wat Ohrenfeindt gedaan heeft.

Voor diegenen die er niet bij konden zijn is het concert nu als dubbelalbum op de markt verschenen. Vierentwintig nummers, verdeeld over twee schijven en in een mooie verpakking. Het geheel ziet er prima verzorgd uit.  Hetzelfde kan gezegd worden van de muziek. Het siert dat Ohrenfeindt achteraf niet de studio in is gedoken om kleine foutjes weg te poetsen of het geluid op te krikken. Het geheel klinkt daardoor eerlijk en je kunt het trio bij wijze van spreken horen zweten. Sinds jaar en dag brengt Ohrenfeindt vuig klinkende rock ‘n’ roll zonder opsmuk in de moerstaal. Je moet van het Duitse taaltje in combinatie met deze muziek houden maar eerlijk klinkt het wel.

Het publiek is er achteraf ook niet extra hard in gemixt om het te doen lijken alsof Ohrenfeindt voor duizenden man staat te spelen. Er kunnen er achthonderd in en aan het enthousiasme te horen was het die avond stijf uitverkocht. Bij het aankondigen van de nummers wordt er veelvuldig contact gezocht (en gevonden) met het publiek. Het publiek in de Gruenspan Club (van een vriend vernam ik dat deze club vlak naast de Reeperbahn ligt) vreet uit de hand van Ohrenfeindt en op zijn beurt retourneert de band elk grammetje energie dat het in zich heeft.

Fans van Ohrenfeindt, en dat zullen er vast meer dan achthonderd zijn, kunnen dit dubbelalbum blind aanschaffen en beluisteren terwijl ze wachten op een volgend album dat er ongetwijfeld gaat komen. Op naar de volgende vijfentwintig jaar!

Label:

Metalville Records, 2022

Tracklisting:

Disc one:

 1. Komm schon und hols dir
 2. Motor an
 3. Porschekiller
 4. So Nicht
 5. Zeit Für rock ‘n’ roll
 6. Der scheck ist in der post
 7. Hallo, Frau Doktor
 8. Gib mir mein problem zurück
 9. Auf die fresse ist umsonst
 10. Mach die tür zu
 11. Spiel mit dem feuer
 12. Starkstrom-baby

Disc two:

 1. Kalter Kaffe
 2. Bum bum ballet
 3. Heul den mond an
 4. König und rebell
 5. Tanz nackt
 6. Sie hat ihr herz an st. Pauli verloren
 7. Energie
 8. Strom
 9. Rock ‘n’ roll sexgott
 10. Betriebsfest
 11. Alles nur aus plastik
 12. Ohrenfeindt

Line-up:

 • Chris Lat – Zang, basgitaar
 • Keule Rockt – Gitaar
 • Andi Rohde – Drums

Links: