Offerblok – A Sun Deceased…

Ik herinner me nog duidelijk de satanische lamsboutjes die de heren van Offerblok me een drietal jaar geleden toegestuurd hadden. Een dik kwartier aan lekker occulte, slepende tracks en dat was ook op de eerste full-length Six Butchers Left het geval. Opnieuw een full-length dit jaar, die ook op de Bandcamp-pagina van de band te beluisteren valt. A Sun Deceased… kreeg het kind mee als naam.

Het stoner- of sludgehokje is duidelijk niet groot genoeg voor het materiaal van deze heren, voor deze smerigheid moet je gewoon in de wieg gelegd zijn. Neem je A Chokers Witness erbij, dan hoor je bijvoorbeeld een verdraaid lekker, occult en psychedelisch nummer, dat met de vocalen van Joost nog eens een pak smerigheid meekrijgt. Offerblok houdt er echter niet van om wat eenheidsworst te presenteren en experimenteert met cleane vocalen op The Road To Ruin en dat past prima bij de stuwende massa die zich langzaamaan opbouwt. Voor de rest van de songs blijven deze Nederlanders vooral hard doorbonken, met logge, repetitieve gitaar- en baslagen die stuk voor stuk fijne nummers vormen.

Misschien moeten deze heren gewoon eens aankloppen bij een label, want deze muziek herbergt heel wat sleep- en overtuigingskracht. Gewoon aanschaffen die handel, vooral al wie van smerige, sludgy stonervibes houdt.

   

Label:

Eigen Beheer, 2017

Tracklisting:

  1. A Sun Deceased
  2. The Choker’s Witness
  3. The Road To Ruin
  4. Dierenkop
  5. Sacrifice

Line-up:

  • Joris – Bas
  • Steven – Drums
  • Patrick – Gitaar
  • Robin – Gitaar
  • Joost – Zang

Links: