Off The Hook – The Walk

Off The Hook – The Walk
Acuity.Music, 2013

Deze Berlijnse band bracht eerder al een EP uit. In korte tijd schreef de band een volledig album, namelijk The Walk. Met hun agressieve, logge hardcore past Off The Hook prima in het straatje van Europese hardcorebands als No Turning Back en Knuckledust. Off The Hook zit vooral in de old school/beatdown hardcore-hoek, maar speelt ook regelmatig leentjebuur bij de meer metal-georiënteerde core-varianten.

Met een enkele uitschieter boven de drie minuten speeltijd, zijn de songs lekker compact zonder al te veel poespas. Off The Hook wisselt met groot gemak van tempo, van slepende intro’s naar keihard rammen (The End), van vette moshpartijen naar logge breakdowns. Vernieuwend is het allemaal niet, iets waar de ware hardcorefan natuurlijk ook niet op zit te wachten. Dit moet puur en eerlijk klinken, hard en snel zonder opsmuk. Clichés worden niet geschuw. En juist dat maakt dat het bij vlagen echt genieten geblazen is.

Deze Berliners komen zo maar even met een heerlijke hardcoreplaat. Het was al genieten de laatste tijd met goede releases van toppers Nasty en Terror, maar met Off The Hook hebben we een goede uitdager in handen. Voor wie de genoemde namen kan waarderen, is The Walk zeker het proberen waard.

Tracklisting:

Off The Hook - The Walk

 1. The Walk
 2. Shit You Call Life
 3. Turn Around
 4. Road Ahead
 5. Hourglass
 6. Come Home
 7. The End
 8. Falling Down
 9. Nothing
 10. The Bridges I Burn Will Light My Way
 11. Rise Up
 12. Almost Forgotten
 13. Decision

Line-up:

 • Marco – Vocals
 • Chris – Guitar
 • Raphi – Guitar
 • Ensen – Bass
 • Steffen – Drums

Links: