Off The Cross – Divided Kingdom

Het Antwerpse Off The Cross werd in 2016 gesticht door leden van onder meer Bulls on Parade en This Kid. Meteen maakte de band tal van Vlaamse podia onveilig met enthousiaste optredens, waar de energie en de baard van zanger Steven Van Crombruggen heel wat indruk maakte. Nu, minder dan een jaar na de oprichting is er een eerste langspeler: Divided Kingdom.

Off The Cross laat zich niet graag in een hokje stoppen en het mixt elementen van verschillende genres om tot een modern en volwassen geheel te komen. De muziek mixt core-, melodische en groove-invloeden tot een vlot verteerbare en toegankelijke plaat, die barst van energie. Het is duidelijk dat de verschillende leden zeer bedreven zijn in wat
ze doen en ook de productie is sterk. Zonder echte hits levert dat een plaat op die lekker wegluistert. Nummers als The Final Adjustment bedienen een meer mid-tempo-publiek, opener Passenger komt binnen als een stormram en Book of Doom is een meer melodisch nummer.
Bij momenten krijg je de indruk dat Off The Cross nog een beetje op zoek is naar welke sound de heren zichzelf uiteindelijk zullen toemeten. Gezien het hoge niveau dat de verschillende bandleden halen, is dit zeker niet slecht. Deze jonge band geeft zichzelf alle ruimte om te evolueren. Ondertussen kunnen ze met Divided Kingdom podia in binnen- en buitenland verder onveilig gaan maken.


Score:OTC

78/100

Label:

Suburban Records, 2017

Tracklisting:

 1. Passenger
 2. Book of Doom
 3. Confinement Of Our Souls
 4. Interlude I
 5. The Final Adjustment
 6. Interlude II
 7. Prophet
 8. Black Herd
 9. Megalomaniac
 10. Interlude III
 11. Red Seas Flowing

Line-up:

 • Jens De Vos – Gitaar
 • Servaas Steurbaut –  Drums
 • Stef Van Den Brande – Bas
 • Steven Van Crombruggen – Zang

Links: