October Tide – Winged Waltz

October Tide – Winged Waltz
Agonia Records, 2016

Het heeft lang geduurd om deze review online te krijgen, omdat het moeilijk was iets zinnigs te zeggen over de nieuwste van October Tide. Winged Waltz is namelijk een bedroevend grijze plaat en dat bedoel ik niet in de positieve doombetekenis. Neen, het is zoeken met een vergrootglas naar zaken die deze plaat de moeite waard maken.

October Tide heeft enkele uitstekende albums op het CV staan, maar Winged Waltz voegt niet veel toe aan hun carrière. Nochtans klopt het plaatje, de grunts, de productie, de melodische toets, alle ingrediënten zijn aanwezig. Helaas smaakt het eindresultaat nogal slap. Heel het album kabbelt voort aan een laag tempo en komt regelmatig helemaal tot stilstand voor een interlude.

Waar het Winged Waltz vooral aan lijkt te ontbreken is een boeiende opbouw, een climax die ergens toe leidt. Helaas beginnen en eindigen de nummers telkens aan hetzelfde tempo en gebeurt er tussenin ook al niet veel boeiends. Het maakt de hele plaat te vrijblijvend, te slap en te braaf. Helaas, voor deze Winged Waltz ga ik toch passen.

Tracklisting:
 October Tide - Winged Waltz

 1. Swarm
 2. Sleepless Sun
 3. Reckless Abandon
 4. A Question Ignite
 5. Nursed by the Cold
 6. Lost in Rapture
 7. Perilous
 8. Coffins of November

Line-up:

 • Jocke Wallgren – drums
 • Alexander Högbom – vocalen
 • Fredrik “North” Norman – gitaar
 • Emil Alstermark – gitaar
 • Mattias “Kryptan” Norrman

Links: