Obsidian Sea – Between Two Deserts

Obsidian Sea – Between Two Deserts
Solitude Productions, 2012

Solitude Productions heeft de laatste tijd veel interessante releases. Hier komt men met het debuutalbum van dit tweetal uit Sofia, Bulgarije. Zoals gebruikelijk op dit label is ook Between Two Deserts een doom-album.

Obsidian Sea maakt traditionele doom metal met wat death-invloeden en wat mystieke elementen die we voornamelijk terughoren in de zang. De zang heeft hierdoor wat weg van een band als Electric Wizard. Over het algemeen ligt het tempo laag maar op een nummer als Impure Days wordt zowaar het gaspedaal even ingedrukt. Om deze tempoversnelling niet te ver door te drijven wordt op Curse Of The Watcher gelijk weer ingehouden om net boven funeral-tempo te blijven hangen met een heerlijk duistere riff. Hier klinkt de band ook extra occult. Over de gehele lijn ligt het tempo hier toch meer tussen de twee uitersten in en kan dit ook de minder fanatieke doom-liefhebbers aanspreken, mede door de niet altijd al te lange duur van de nummers.

Een zeer aardig debuut die het beluisteren zeker wel waard is. Nog niet de allerbeste band in dit genre maar toch al wel de moeite. Overigens is het album via de website van het label in zijn geheel te beluisteren.

Obsidian Sea cover
Tracklisting:

 1. At The Temple Doors
 2. Mountain Womb
 3. The Seraph
 4. Impure Days
 5. Curse Of The Watcher
 6. Absence Of Faith
 7. Second Birth
 8. Beneath
 9. Flaming Sword

Line-up:

 • Aton – Vocals, Guitars, Bass, Drums
 • Bozhidar – Drums

Links: