Obscure Relic – Black Sorcery Devotion

Het debuutalbum van het Braziliaanse Obscure Relic kruisigt mijn levenspad. Deze heren maken een portie black metal waar de ter ziele gegane landgenoten van Sarcófago uitermate trots op zouden zijn. Ze propageren te behoren tot de Brazilian Black Metal Horde. Nou hoe cult wil je het hebben voor een band die is opgericht in november 2019. En wat is het verdomme cult en vuil, deze Black Sorcery Devotion. 

Na een vrij typisch intro met een orgeltje zoals we dat wel eens vaker hebben gehoord val je gelijk van je geloof af. Een onheilspellend crescendo aan gitaarwerk, blastbeats en razende drumbrutaliteit zetten de toon. Alsof dat nog niet voldoende is schreeuwt ene Thiago Caronte deze verknipte bestialiteiten weer terug aan elkaar. Nota bene het enige bandlid met een normale naam. Hij blijkt te beschikken over een onuitputtelijke longinhoud, want dit blijft zo de gehele plaat doorgaan. Qua extremiteit doet de band het oude Enthroned ook eer aan zoals je kunt horen tijdens het dissonante The Seals of Necrorevelations. Met de ogen dicht en de hoofdtelefoon op ben je zo plotsklaps terug in de jaren ’90.

 
Luister bijvoorbeeld eens naar Shields of Goathorns (Hail the Hordes). Wat je hoort is hemeltergende vuiligheid en het mag duidelijk zijn dat Obscure Relic de originaliteitsprijs met dit soort werk nooit gaat behalen. Maar wat is de uitvoering van deze Brazilianen beestachtig goed. Ik kan mij niet voorstellen dat er überhaupt nog iets is overgebleven van het drumstel na het inspelen van deze plaat. Er is altijd nog een overtreffende trap van hard, moet drummer Splatter gedacht hebben. En die is er ook, want het drumwerk doet erg Fins aan (Horna, Archgoat, iemand?). En harde shit is zware shit!

Ik ben diep onder de indruk van de uitvoering, die een gebrek aan originaliteit met gemak kan compenseren. Als het jaar 2021 al zo duister moet beginnen, Black Sorcery Devotion verscheen immers al op 7 januari, dan kan ik alleen maar hopen dat dit een voorbode is voor meer zwartgeblakerd kwaliteitsmateriaal. Voor de echte azijnzeikers onder ons, het logo van de band is misschien wat minder geslaagd en past niet helemaal bij de rest van het plaatje. Maar wat zal dat toch, dit is een vette aanrader voor firstwaveblackmetaladepten onder ons.

Score:

85/100

Label:

Blizzard Records, 2021

Tracklisting:

 1. Earth (Intro)
 2. A Knight Called Disease
 3. Vultures Fly Near
 4. Shields of Goathorns (Hail the Hordes)
 5. In the Temples of the Dark Light
 6. My Red Angel in the Pentagram
 7. To the King of Seven Crossroads
 8. Satan, Victorious!
 9. Ride the Winged Serpent
 10. The Seals of Necrorevelations
 11. The Last Storm of Winter
 12. Fire (Outro)

Line-up:

 • Hellmaniac – Basgitaar
 • Splatter – Drums
 • Deoarsprofanum – Gitaren
 • Død – Gitaren
 • Thiago Caronte – Vocalen

Links: