Obscene – The Inhabitable Dark

Het Amerikaanse Obscene bestaat pas sinds 2017 en debuteerde in dat jaar met een EP. (Sermon To The Dark). Drie jaar later verschijnt het debuut. Slechts op vinyl en in een oplage van driehonderd. Zorg dus dat je er snel bij bent.

Waarom? Nou, Obscene produceert een old-school stijl death metal die de steunzolen uit je schoenen blaast. De riffs zijn lekker lomp, moddervet en weinig technisch. Gewoon beuken met die hap, van je 1-2-3 en gaan. Het laat je na acht nummers murw achter en alleen strompelend bereik je nog de repeatknop die je compulsief en met convulsies aan moet raken.

En als het gitaarwerk je nog niet heeft overtuigd dan doet de strot van Kyle Shaw dat wel. Hij heeft een heerlijk hese Martin van Drunen-achtige krijs in huis. Verslavend lekker en ziek tegelijkertijd worden de teksten over dood, bloed, gore en tegen religie over de muziek gelegd met This Is He Who Kills als hoogtepunt tegen het einde van het album.

Obscene levert een prachtig debuut af en verdient het met een grote band op tour te mogen en haar death metal voor een groter publiek te laten horen. Verplichte kost voor fans van Pestilence en oude At The Gates.

Score:

85/100

Label:

Blood Harvest Records, 2020

Tracklisting:

 1. Without Honor And Humanity
 2. Bless The Giver Of Oblivion
 3. All Innocence Burns Here
 4. They Delight In Extinction
 5. Black Hole Of Calcutta
 6. The Dumping Grounds
 7. This Is He Who Kills
 8. The Inhabitable Dark

Line-up:

 • Kyle Shaw – Vocalen
 • Michael Morgan – Gitaar
 • Roy Hayes – Basgitaar
 • Brandon Howe – Drums

Links: