Obey The Brave – Balance

Metalcore uit Canada, heerlijk! Knal op je kanus! Net als Richard Dean Anderson oftewel MacGyver vroeger, heeft Obey The Brave niet veel nodig om het lont aan het kruidvat te steken! De band heeft onder de vorm van Balance een opvolger klaar voor het in 2014 verschenen Salvation. Energiekie metalcore met een hardcore/punksausje. In eerste instantie is de cover voor de nieuwe plaat wat eenvoudig, doch de weegschaal en de titel van het album, toch goed gevonden.

De band start met een directe rechtse op je linkerwang middels No Apologies. Strakke, pompende bas en drum, stevige gitaarpartijen en een mee brulbaar refreintje. Soms klinkt het eenvoudig en simpel, nu je moet het maar doen. Zowel Die Young als Cold Summer liggen in dit straatje, vooral die lekker meezingbare, soms wat kleffe refreintjes doen het hem wel op deze nummers. Op Reality Check laten deze gozers hun wat brutere kant zien en pompen ze gedurende twee en een halve minuut stevige riffs doorheen je strot. Smoke Signals start dan weer kinderlijk eenvoudig met een opzwepend, thrash-achtig drumritme en een simpele doch penetrerende gitaarlijn. Vervolgens volgt de band hetzelfde receptje als hierboven en dit helemaal tot het gaatje. Misschien nog te vermelden: het volledig in het Frans gezongen nummer Calme Le Jeu, heeft wel iets.

Heerlijk geil plaatje zonder te veel poespas. Lekker voor tussendoor of om je dag mee te beginnen. Het is een iets anders dan cornflakes of een boterham met kaas. Misschien toch de moeite waard om deze energieke verzameling Canadezen eens te gaan bekijken tijdens hun Europese tour die gepland staat eind van dit jaar. Deze start op 7 november in het Patronaat te Haarlem, de band brengt ook de vrienden mee van Lionheart, Deez Nuts en Kublai Khan. Allen daarheen!

Score:

80/100

Label:

Impericon Records, 2019

Tracklisting:

  1. No Apologies
  2. Die Young
  3. Cold Summer
  4. Reality Check
  5. Smoke Signals
  6. The Tide
  7. Calme Le Jeu
  8. Seeing Red
  9. Balance

Line-up:

• Alex Erian – zang
• John Campbell – gitaar
• Cory Wilson – bas
• Steve Morotti – drum
• Greg Wood – gitaar

Links:

Obey The Brave Facebook
Impericon Records