Nyghtshade – Alpha your Omega has come

Nyghtshade – Alpha your Omega has come

Nyghtshade is een band die tot 2002 beter bekend stond als Nightshade. Ego (toen nog David Astarte) nam de bas ter hand in 1998, maar werd als snel de zanger/songwriter van de band. Niet lang na deze wissel ging de band ter ziele. In 2002 kwam Ego, Blutkraft tegen en zij hervormden de band. Daar Nightshade gothic/death speelde en de heren voor een andere stijl kozen, veranderden ze de naam in nyghtshade.

“Aplha your omega has come” (ayohc) is een goed verzorgt uitgebrachte demo met drie nummers en één remix.
De band speelt volgens de bio cyber black metal, maar dat is toch niet, wat ik te horen krijg als “Heaven’s coming down” begint. Dit introotje doet me aan Raventhrone e.d. denken! Dan barst dan toch de cyber sound los, of tenminste de cyber (lees computer) drums. De rest van de instrumenten is wel strak ingespeelt, maar echt cyber of industrial doet het niet aan. Grootste “boosdoener” hiervan is denk ik de grunt/scream en het verkeerd gebruik van keyboards.

De keyboards spelen veelal deuntjes die niet echt cyber aan doen, maar meer aan Raventhrone, Bal Sagoth en het Nederlandse Thronar. Het af en toe gebruik van zwaar gesproken stem versterkt dit alleen maar.
Uitkomst is een beetje een raar geheel, de “middeleeuwse” deuntjes met de drum computer werkt niet helemaal.
Bij het laatste (instrumentale) nummer, dat een schitterende afsluiter had kunnen worden zijn het dan ook de drums die het geheel echt oerlelijk maken. Heaven’s coming down [syn_tek error] is dan wel weer een echte lekkere industriële remix, jammer is dat alleen door de weinige variatie in het originele nummer ook deze versie wat saai en langdradig wordt.

Al met al is dit zeker geen slechte demo, maar de band doet er naar mijn mening goed aan met een echte drummer te gaan werken en keuze te maken qua stijl, want dit is een rare mix. Als de heren door zetten met de stijl van Raventhrone, Bal Sagoth e.d. zal dit zeker een band zijn die ik in de gaten zal blijven houden!

Nyghtshade - Alpha your Omega has come
Tracklist:

  1. Heaven’s coming down
  2. Madness for the masses
  3. Heaven’s coming down [syn_tek error]
  4. Reflections [silent cut]