Númenor – Make The Stand

Het Servische Númenor heeft nooit moeite gedaan om de obsessie met Blind Guardian te verbergen. Hansi Kürsch zelve schittert op de cover van deze EP. Dit is een voorproefje van een album dat nog onderweg is. Symfonische power metal is het trouwens, mocht u dat nog niet doorhebben.

Op deze EP staat een liedje met Hansi Kürsch, een nieuw liedje, een nieuwe mix van het populairste nummer van de band en een cover van -verrassend- Blind Guardian. De Lord of the Rings-citaten vliegen als vanouds om je oren. Op Make The Stand lijkt het alsof we naar Blind Guardian luisteren, wat natuurlijk helemaal niet vervelend is. De cleane zang van Hansi Kürsch wordt afgewisseld met de krakerige screams van Marko Miranović. Toch komt het er niet helemaal lekker uit, vooral door de productie van de cleane vocalen. Where The Battle Rages On doet niets nieuws. Het is de typische power metal waar Númenor bekend om werd. Een catchy hook, een dikke solo, staccato drumwerk, zoveel kan je verwachten. De nieuwe mix op Dragon of Erebor legt de nadruk op symfonie en de triggers staan wat harder. Het lijkt een beetje een zachte deken die over het liedje is heen gegooid. Hierdoor wordt de sfeer atmosferischer dan het origineel. Srdan Branković laat op Valhalla horen dat hij gitaargewijs de boel prima onder controle heeft, zodat het origineel uitstekend wordt nagebootst. Qua stijl doet Númenor niet heel veel anders, behalve de grunts. Ik had bijna verwacht dat Hansi Kürsch ook nog even zou komen meezingen. Maar dat blijft achterwege.

Een EP met een paar losse ideeën. Make The Stand is leuk als opwarmer. Het is een interessante EP wanneer je de band nog harder wil horen flirten met Blind Guardian. Catchy liedjes maken kan Númenor wel, dus kom maar door met dat album. Luistertip: Where The Battle Rages On.

Label:

Elevate 2 Records, 2020

Tracklisting:

  1. Make the Stand (feat. Hansi Kürsch)
  2. Where the Battle Rages on
  3. Dragon of Erebor (Alternative Mix)
  4. Valhalla (Blind Guardian cover)

Line-up:

  • Marko Miranovic – Vocalen
  • Srdjan Brankovic – Gitaar

Links: