Nuestros Derechos – Adrift

Nuestros Derechos – Adrift
Eigen beheer, 2011

Thrash, voorzien van veel leadwerk, uptempo passages en een snauwende vocalist, afkomstig uit Utrecht en toe aan langspeler nummer twee. Dat is Nuestros Derechos in een notendop voor hen die de band nog niet kennen. Trots zijn ze op hun artwork en ondanks dat smaken verschillen, is dat niet geheel onterecht. Alle waardering voor bands die de boel zelfstandig rondkrijgen.

Zoals gezegd hebben we hier te maken met uptempo thrash, voorzien van voldoende variatie op instrumentaal gebied, en melodische intervallen. Op het gebied van productie en totaalgeluid ben ik wat minder positief, want het kan tegenwoordig toch niet meer zo’n probleem zijn om een vlakke en gortdroge (ondanks het artwork) sound als deze te overtreffen? De enige variatie die wordt gebracht op vocaal gebied is het stemgeluid van bassist Janet in onder andere Soil to Embrace en het Nederlandstalige Bockereyders. Verder vind ik het stemgeluid van Jerry na enige tijd vrij irritant worden. Dit komt door de vlakheid waarmee hij zijn boodschap probeert te brengen. Dit komt het doorgaans lekkere leadwerk mijns inziens niet ten goede.

Een aardig plaatje, maar eigenlijk ook niet meer dan dat. Er is in dit genre zoveel beters te vinden dat dit werkje onder de noemer “gewoon leuk” kan worden geplaatst. Een meer pakkende productie en variatie op vocaal gebied kan wonderen doen.

Tracklisting:
Nuestros Derechos - Adrift

 1. Under the Surface
 2. Death, My Friend
 3. Soil to Embrace
 4. Tardigrade
 5. Crystal Demon
 6. Bockereyders
 7. Schizophrenia
 8. Devour
 9. The Great Disruption
 10. Lost Vegas
 11. Koyaanisqatsi
 12. Trash Vortex

Line-up:

 • Jetti Derechos – Bass
 • Johnny Derechos – Drums, Vocals
 • Jerry Herrie – Guitars, Vocals

Links: