Nox Aeterna – Nightblood

Nox Aeterna – Nightblood

Eigen beheer, 2012

Het Zuid-Hollandse Nox Aeterna heeft eind augustus haar tweede langspeler Nightblood afgeleverd. Opgenomen in de eigen studio NightSin komen de heren en dame met een best aardig plaatje op de proppen. Oké, het zelf opnemen heeft ertoe geluid dat ik in eerste instantie moest wennen aan met name het drumgeluid en de wat bijzondere mix, maar het eindoordeel valt positief uit ten gunste van Nox Aeterna.

Na het intro valt de band direct met het titelnummer in huis. Als gezegd, het is even wennen aan de wat merkwaardige geluidscombi van drums en toetsen, maar het nummer “klopt” wel. Kort door de bocht zou je kunnen stellen dat Nox Aeterna het Nederlandse antwoord op Children Of Bodom is, zij het dat de gitaar- en toetsensolo’s minder uitbundig zijn. Daar staat dan weer tegenover dat Nightblood van kop tot staart afwisselend en daardoor onderhoudend is.

Het heeft dan ook weinig zin om ieder nummer op zich te beoordelen. Iedere track heeft wel iets dat er uit springt: een leuke solo, een tempowisseling of lekkere riff. Ik hoop dat Nox Aeterna een volgende keer budget heeft voor een vetter geluid. Dat zal de band zonder meer naar een hoger plan tillen. Nightblood bewijst dat er genoeg goede ideeën in lekkere muziek verpakt kunnen worden.

Tracklisting:
nox200

 1. Summoned
 2. Nightblood
 3. Addiction
 4. Majestic Misery
 5. The Fallen
 6. Generation X
 7. W.T.F.
 8. Hatesphere
 9. Fort Nox
 10. Purify

Line-up:

 • Arnold Boukes – zang, gitaar
 • Debbie Maasam – gitaar
 • Gerard Baai – toetsen
 • Erik de Beijer – bas
 • Patrick Lakwijk – drums

Links: