Noveria – Risen

Noveria – Risen
Scarlet Records, 2014

Italiaanse powerprog. In twee woorden zou je daarmee Noveria in een hokje kunnen plaatsen. Denk aan Eldritch, Vision Divine en dergelijke. Veel dubbele bass, toetsen, flitsende gitaarsolo’s en meebrulbare refreinen. Voor het euforische gevoel, zeg maar.

Met Italiaanse zangers en ondergetekende wil het nog wel eens spaak gaan. Deze Francesco kan ik wel waarderen. Zijn uitspraak is redelijk en heeft niet ‘de maniertjes’ die zijn landgenoten nog wel eens willen tentoonspreiden. Een rauw, thrashy randje zit er zelfs in. De vette productie van Risen en de sterke nummers zorgen er dan ook voor dat ik dit debuut (?) van Noveria al meerdere malen heb beluisterd. De speelduur van krap veertig minuten en het vol gas gaan helpen daar ook bij.

Helemaal niets mis met deze Romeinen en hun bandje. Was ik eerder dit jaar al enthousiast over de nieuwe Eldritch, belandde de laatste Vision Divine in mijn jaarlijst van 2012 dan ligt het in de lijn der verwachting dat Risen een hoge score krijgt. Dikke aanrader!

Tracklisting
noveria

 1. The New Age
 2. Risen
 3. Downfall
 4. Paralysis
 5. Ashes
 6. Fear
 7. Fallen From Grace
 8. Through The Abyss
 9. Waste

Line Up

 • Francesco Corigliano – Zang
 • Emanuele Casali – Keyboard
 • Omar Campitelli – Drums
 • Francesco Mattei – Gitaar
 • Andrea Arcangeli – Bas

Links