Notörius – Glamorized

Notörious is een band uit Noorwegen en heeft bij zijn ontstaan in 2018 als doel gesteld het geluid van de jaren tachtig Sunset Strip te doen voortleven, geïnspireerd door namen als Mötley Crüe, Van Halen, Skid Row en Poison. Glamorized is de eerste langspeler van de band die vorig jaar nog wel een EP op de markt bracht met de titel Seducer. De vijf nummers op de EP vinden we ook terug op Glamorized.

We beginnen het album met het meest unieke intro op deze langspeler. We horen vliegtuigen en wat vage stemmen als zijnde oorlogspiloten als daarna de gitaren losgelaten worden. Ja, maar dit is toch totaal niet uniek hoor ik je denken. Dat klopt wel, maar aangezien zes van de tien nummers op dit album exact hetzelfde beginnen, valt deze intro simpelweg op. Van originaliteit hoeft Notörius het dus niet te hebben, maar dat pretendeert de band dan ook niet.

In een genre dat doodgeslagen, uitgekauwd en daarna bij het oud vuil is gezet, hoef je niet meer origineel te zijn. Belangrijk is dat je goede songs maakt en die ook goed uitvoert. Laat dat nou precies zijn wat deze Noren doen. Dertig jaar geleden hadden deze heren hoge ogen gegooid op de Sunset Strip. Heden ten dage moeten ze het doen met een aanhang die obscuurder is dan een gemiddelde blackmetalband. Alleen al daarom verdient Notörius respect.

Hoewel niet origineel, is de uitvoering dik in orde en de eindmix een beetje stroef zoals wel vaker bij sleazebands in deze tijd. Heb je zin om een dik half uur even wat positieve energie op te doen en wil je eens wat anders dan al die bands die tegenwoordig vooral teren op hun naamsbekendheid, heb je hier een prima album te pakken.

Score:

75/100

Label:

Sliptrick Records, 2020

Tracklisting:

 1. Gunnerside
 2. Flying High
 3. Notörious
 4. Have A Good Time
 5. Friday Night
 6. I Walked In
 7. Run For Your Life
 8. Seducer
 9. Summer Nights
 10. Tonight (Gonna Get It)

Line-up:

 • Chris Höudini – Zang
 • Nikki DiCato – Gitaar
 • Andy Sweet – Basgitaar
 • Freddy Kixx – Drums

Links: