Norse – The Divine Light Of A New Sun

Het Australische duo van Norse brengt dit jaar het derde album uit, genaamd The Divine Light Of A New Sun. Opgericht in 2005, zijn de heren al geen onbekende meer in de wereld en laten ze opnieuw horen dat er down under niet alleen kangaroos wonen.

Het openingsnummer Supreme Vertical Ascend geeft direct weer waar dit album heen gaat. Een partij blackened death metal waar je wakker van blijft. De zang van ADR is langzaam, en past af en toe niet helemaal bij het tempo van de muziek naar mijn idee. Dat deze dan wel knap dood klinkt, is dan weer een plus punt. Norse is niet bang voor experimenten met de gitaar, in elk nummer zitten wat vage tonen die eigenlijk niet heel veel toevoegen aan de rest van de muziek, maar toch vrij nadrukkelijk aanwezig zijn. Wat dit precies voor nut heeft, is mij niet duidelijk.

De logge nummers doen er ruim veertig minuten over om uit je speakers te ontsnappen, waarbij je getrakteerd wordt op een flinke dosis zwartgallige muziek. Je moet er alleen wel van houden.

Score: 

65/100

Label:

Transcending Obscurity 2017

Tracklist:

 1. Supreme Vertical Ascend
 2. Drowned By Hope
 3. Telum Vitea
 4. The Divine Light Of A New Sun
 5. Exitus
 6. Synapses Spun As Silk
 7. Sandarkan
 8. Arriving In Peace, Pregnant With War
 9. Cyclic

Line-up:

 • Forge – Drums Gitaar
 • ADR – Zang, Bas

Links: