Nord – Alpha

Nord brengt met Alpha het debuut uit. De band, opgericht in 2013 te Odense, is zeg maar een bij elkaar geraapt zooitje… In de goede zin van het woord overigens. Van Denemarken tot aan IJsland én, jawel, de Faeröer Eilanden. Een select gezelschap dus.

De band staat nog in de kinderschoenen, maar dat de mannen uit het hoge noorden het een en ander kunnen, staat wel vast. Met name Roseship Garden en Restless springen er in positieve zin uit. Eerstgenoemde is als single uitgebracht rond de kerst van 2016 en is gelijk opgepikt door radiostations in de VS, Australië, Spanje en nog een handje vol andere landen. Zanger Bjarne Brogaard Matthiesen heeft vocaal gezien een behoorlijk bereik. Zo laat hij op Roseship Garden en Kill The Marshalls horen ook te beschikken over een redelijk goede, cleane stem, die echter nog wel wat meer ontwikkeld kan worden. De grunts blaft hij er daarentegen zonder moeite uit. Instrumentaal klinkt het allemaal strak en ook het opnamegeluid mag er zijn.

Al met al een prima debuut van Nord. Melodische/progressieve metal met een deathmetalrandje. Ik ben benieuwd naar de ontwikkeling van deze vrij getalenteerde band.

Label:

Inverse, 2016

Tracklisting:

  1. Kill The Marshalls
  2. Roseship Garden
  3. Restless
  4. Omega

Line-up:

  • Bjarne Brogaard Matthiesen – Zang
  • Niels Thybæk-Hansen – Gitaar
  • Thomas Bøgh Jensen – Gitaar
  • Peter Littau – Bas
  • Magnus Elisson – Drums

Links: