Noise Aholic – Narcissistvärld

Finse crust is heet deze dagen! De drummer/vocalist van Dispyt is een ander project gestart genaamd Noise Aholic. Hij heeft een poeplading aan gastartiesten uitgenodigd op Narcissistvärld. De betekenis van het album is ‘narcistenwereld’. Een beetje een onderwerp voor het theekransje van het psychologiemagazine, die schrijven daar elke week een artikel over tegenwoordig, maar vooruit.

Op deze plaat zijn vocalisten te vinden van redelijk bekende bands als Bob Malmström, Finntroll en minder bekende namen als The Dogshit Boys en Rankojat. Het voordeel is de afwisseling, maar vaak klinkt het als een soort tribute album. Als een compilatiealbum met wat willekeurige tracks. Gezellig dat iedereen elkaar weet te vinden, maar dit feest van herkenning heeft moeite om door te gaan voor een volwaardig op zichzelf staand album. De mix bevalt door een lekker dikke bas neer te leggen en uiteraard de cymbalen zo aanwezig mogelijk te laten klinken. Het gruizige harde geluid dat het gevolg is luistert prettig weg. De liedjes zijn niet al te ingewikkeld, maar dat is juist de charme van Noise Aholic.

Het was geinig, driftig, en enthousiast. Narcissistvärld is energiek, en luistert makkelijk weg, door aanvaardbare akkoorden, een vettige basgitaar en forsige drums. Een leuk tussendoortje, maar ik kan het niet accepteren als een volledig album. Het album luisteren was als uitgenodigd zijn op een feestje waar iedereen het hard naar zijn zin heeft. Zelf zat ik in de hoek een pilsje te drinken, en met een redelijk content gevoel ging ik na de speeltijd van slechts 23 minuten weer naar huis. Het achterblijvende gevoel is dat van een standaard verjaardag: even gezellig, maar ook blij om daarna weer thuis te zijn.

 

Score:

70/100

Label:

Etibolaget, 2022

Tracklisting:

 1. Förlägen och förevigt vilsen (feat. KjellHell, Jacob Björnfot and Matias Löfman)
 2. Du är ingenting värd (feat. Mathias Lillmåns)
 3. Vakna upp
 4. Vad fan har ni uppnått?
 5. Allt handlar om dig (feat. Dario Kåll and Otto Kaalikoski)
 6. Bortkastad, hatad och ensam
 7. Alla jävlar lider
 8. Ignoransens ansikte (feat. Marco Lindholm)
 9. Avskild och förglömd (feat. La55e Dog, Otto Kaalikoski and Matias Löfman)
 10. Narcissistvärld (feat. KjellHell and Matias Löfman)

Line-up:

 • Owe Inbor – Noise Aholic

Link: