Node – As God Kills

Node – As God Kills
Massacre records, 2006

Tussen de thrash en de death metal zit een grijs gebied, vol met allemaal dertien in een dozijn bandjes. Er zijn een paar bandjes die er met kop en schouders bovenuit steken. Het Italiaanse Node is een van die bands. Per toeval bereikte hun vorige album Das Kapital mijn stapeltje te recenseren cd’s, en deze cd beviel toen zeer goed. Vooral de raakvlakken met Arch Enemy en het melodische/melancholische geluid werd door mijn oren zeer gewaardeerd.

Waar Das Kapital meer naar Arch Enemy neigde klinkt As God Kills iets meer als Carcass. Toch blijft Node een eigenzinnige pot thrash/death spelen. Het viertal is dan ook ongewijzigd na de laatste cd. Door de hakkende drums wekt de band al snel de neiging tot headbengen op. En Node speelt een breed scala aan nummers, het ene lied is traag en log, en het andere lied is sneller en melodisch. Dit groepje Italianen speelt gevarieerd. De productie is strak maar met een rauw randje. En op alle individuele kwaliteiten is niks aan te merken.

Toch mis ik de diepgang die vorige plaat van dit gezelschap had. Das Kapital sprong echt uit boven de grijze massa, en het lijkt wel alsof Node met As God Kills zich meer in grijze massa wil houden. Maar als alles goed is, maar nergens uitblinkt. Ja dan heb je toch een album dat al snel ondergestoft raakt.

Tracklist:

 1. Node, As God Kills
  Shotgun Blast Propaganda
 2. As God Kills
 3. Hellywood
 4. Cancer
 5. Redrum
 6. Old Nick
 7. Watcher Of A Failed Generation
 8. Trough Fail And Foul
 9. Truth Is Out
 10. The Manhattan Project

Line-up:

 • Daniel – Gitaar en zang
 • Gary – Gitaar
 • Klaus – Basgitaar
 • Marco – Drums

Links: